I tako nije se previše radilo, jer me nije bilo doma ali su se zatvorile rupe kod šahta za vodu
sa ljepilom za pločice.
Te se je zatrpao prvi dio sa zemljom. Prilikom zatrpavanja se je tri puta močilo da se zemlja dobro slegne.
Danas je kiša pa mi nije baš da nastavim radove.
Sljedeća faza je pokrpati rupu kroz koju ide cijev za kanalizaciju te zatrpati sve do kraja sa zemljom.
Na kraju složiti taj vodovod.
Također smo se pribilježili za sadnice lovor višnje, koju ćemo saditi kao živicu.
Nažalost sadnice stižu za dva mjeseca
A dok čekamo sadnice krenuti ćemo dalje sa radovima
Danas smo dogovorili oko 2,5 kubika batude (kamen za drenažu) ali ne one velike kamenčine,
već manje mjerilo od 16-32 mm.
Kaj se ne iskoristi za drenažu da se iskoristi za jezero oko kojeg ide LGB...
Također treba kupiti još ploča za rubnjake kao i samu stazu.
Za stazu treba otprilike 25 ploča 40x40cm a i druge dimenzije nisu isključene.
U bauhausu imaju jako veliki i lijepi izbor ploča već od 11,90kn ali ima skupih kao drago kamenje...
Kupio sam za sada 25 ovih ploča po 11,90 koje ću koristiti kao rubnjake između stazica i gredica sa cvijećem.
Na početku se je činilo blesavo ploče od 40x40 stavljati za rubnjak ali se je kasnije
ispostavilo da je s obzirom na cijenu logično rješenje.
Rubnjak od 100x5x30 DxŠxV košta 30-50 kn a za tu dužinu od jednog metra mi trebaju
dvije i pol ploče znači kakvih 25-30 kn.
Te ploče će uči čak 10cm više u zemlju i biti stabilnije nego klasični rubnjak.
Također treba napomenuti da original rubnjak treba i betonirati kako bi se učvrstio tako daje cijena još veća.
Ukoliko se i ove ploče od 40x40 pomaknu ili propadnu ili ne znam kaj već (a budu sigurno),
lakše ću ih izravnati nego jedan rubnjak.
Kiki (the mačak) provjerava dali je sve uredu, iako se boji priči dok su radovi.
Ne znam zakaj je toliko uplašen, ovo su slike dok je skupio malo hrabrosti da malo bliže pogleda situaciju...