Post a reply

Re: Pod Učkom

15 Dec 2012, 21:01

Bravo sinko, sta se poklona tice - ti uvjek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pohvale domacinu.
Sta se makete tice zanima me sljedece: Ovo sto je gruba gradnja to su djelovi koji se ne vide ? Vidljivo je samo ono sto je ispod plafona ? Na kojoj je visini to sto je vidljivo ?

15 Dec 2012, 21:08

Gruba radnja je ono što se ne vidi,a sve ono što se vidi znači u cca 4-5 nivoa je do cca 1.90 m visine!
S tim da je nulti dio na visini od zemlje cca 1.20 m. Željko ispravi me ako griješim!

15 Dec 2012, 21:55

Sve je tako kako si napisao .Još malo detalja .Maketa ima 5 nivoa povezanih sa 2 helixa .Zadnji nivo ide skroz oko sobe i ima 2 kolosjeka .Imat će oko 30 metara Car sistema :CUCKO

15 Dec 2012, 22:18

Koliko vidim, krasno druženje sa značajnim napretkom na maketi
od zadnjeg puta :clap:

Baš lijepo ... B:B

15 Dec 2012, 22:26

Na maketi još ima puno posla a iznenadilo me je računalno upravljanje! :text-bravo:

15 Dec 2012, 22:31

Naravno,slijedi i video materijal samo da se učita u you... ;)

15 Dec 2012, 23:52

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lO061zWgBxU[/youtube]

16 Dec 2012, 10:41

Koliko puuuuuno voooooožnje :clap:

Meni je to to :text-bravo:

16 Dec 2012, 10:44

Ovoj "krokodilki" bi trebalo kada maketa bude gotova od početno-povratne točke kroz sve nivoe i helixe
cca 10 min ovom brzinom kojom sada ide. ;)

16 Dec 2012, 11:25

Bas tako felixe, ipak je voznja ta koja zabavlja. Detaljiranje makete je jedno drugo zadovoljstvo.
Zeljkova je maketa nesto u smislu "mini-mega", nije mega a nije ni mini. Prostor kojeg je imao iskoristio je do daske, mozda i malo previse. Osobno se ne mogu pomiriti da je otisao bogu pod oblake. U stvarnosti sve to mozda izgleda i drugacije. Da sam na njegovom mjestu prvo bi skinuo one dvije ili su mozda i tri plafonjerke. Strateski bi postavio vjenac sa halogenkicama i na taj nacin rasvjetlio maketu. Iz sredine sobe prema zidovima. Nije spomenuto - koliko kompozicija moze voziti istovremeno. ?
Post a reply