It is currently 21 Nov 2024, 23:27

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: HR ZT Uaai-z
PostPosted: 26 Apr 2012, 16:10 

thomcro wrote:
... da ponovim vrlo jednostavno pitanje: da li je ovoliko zadiranje u unutrašnjost zavoja uredu? ...

Danas sam vagon pokazao kapotu i obostrani zaključak je da nije dobro! Tračnica koja je"glumila" srednji dio nije bila na pravoj poziciji i kad sam je stavio otprilike gdje bi trebala biti taj srednji dio izlaz van čak za cijeu širinu tračnica!

Vagon ću nastaviti raditi i dalje ali vrlo vjerovatno da nebude išal na prugu.

Profile  

PostPosted: 26 Apr 2012, 16:11 

meni na onoj slici izgleda dobro,ali slika je slika ,a opip je drugo uživo,a u čemu je onda propust??????

Profile  

PostPosted: 26 Apr 2012, 16:13 

vule wrote:
... u čemu je onda propust??????

Ma nebi ja rek'o da je propust već viša tehnička sila :mrgreen: . Jednostavno ovakav vagon (po gabaritima) nije po H0 standardima. Al' kažem, neće to mene spriječiti da ga nastavim raditi. Malo mi je dalo za misliti ali ja sam i dalje uvjeren da onako kako sam ga ja zamislio napraviti da nebi trebao previše "šarati" po pruzi.

Vidjet ćemo što će i kako bit, dogovoreno je testiranje za idući tjedan kod kapota na maketi (do tad bi trebal vagon bit napravljen ugrubo, spojen u cijelosti i testiran kako prolazi kroz zavoje i preko skretnica) pa ću onda znat jesam li falio ili ne.

Ako sve prođe OK odo' ja u konstruktore Image

Profile  

PostPosted: 26 Apr 2012, 16:14 

Nabavi/posudi jedan putnički vagon pune dužine od 30 cm pa vidi koliko se on izbacuje....a i kad slikaš slikaj okomito a ne sa strane da se bolje vidi progib, Ispod pruge bi mogao staviti i matematički papir da se bolje vidi i izmjeri.... :idea:

Profile  

PostPosted: 26 Apr 2012, 16:15 

1Borna wrote:
Nabavi/posudi jedan putnički vagon pune dužine od 30 cm pa vidi koliko se on izbacuje...

Mjerio sam metrom i to je tu negdje kako sam i ja zamislio, oko pol širine tračnica (malo više malo manje)...
1Borna wrote:
.. i kad slikaš slikaj okomito a ne sa strane da se bolje vidi progib, Ispod pruge bi mogao staviti i matematički papir da se bolje vidi i izmjeri.... :idea:

Primio na znanje!

Profile  

PostPosted: 27 Apr 2012, 12:39 

Slučajno naletih na nešto slično (čini mi se bar), u Z mjerilu.

Marklin z 8620 -- TRAFO UNION DEPRESSED CENTER FLAT Car -- NIB

Profile  

PostPosted: 27 Apr 2012, 13:16 

pyriel wrote:
Slučajno naletih na nešto slično (čini mi se bar), u Z mjerilu.
...

Baš tako ... nešto slično :mrgreen: .... jedino ovaj moj ima malo više osovina i drugačiji raspored "kućica" za posadu.

Profile  

PostPosted: 29 Apr 2012, 10:08 

Ne znam gdje bih to napisao, pa ću ovdje... :oops:
Nisam do sada imao prilike sve te radove komentirati, a stvarno zaslužuju barem osvrt.

Već duže pratim sve te prerade i stvarno čovjek ostane u čudu što je sve moguće od kartona napraviti.
Kada pogledam žutku na fotki sa cca 1m, to je stvarno dosta blizu nekog uobičajenog modela.
Možda nisam objektivan sa svojim ushićenjem, kada mi podsvijest govori da je to rađeno od nule i sa kojim materijalom :) , ali...
Nedostaje mi ikona - skidam kapu! - na vrhunskom modelarstvu i velikoj umješnosti!
:mrgreen:

Znam sve, ali ne mogu izdržati ne upitati zašto ne stiren ili bilo kakva plastika?

Gledam to sa nekoliko strana.
Sav alat se vjerojatno (nisam siguran :oops: ) može koristiti, jer je stiren obradiv i sa skalpelima.
Svo iskustvo radovima do sada nije bačeno u vjetar.
Modeli bi bili puno čvršći, robustniji i najbitnije, ravnih i glatkih ploha.
Tada bi bojanje i dekali zasjali u punom sjaju... :geek:

Također nije zanemarivo, tolika čvrstoća bi donijela i ono završno, mogućnost motorizacije u lokomotivama...
Za sve modele moji se ne mogu kupiti, to bi bilo sasvim u redu rješenje. Čak i za tržište, jer bi većina modelara bila presretna
da može doći do toliko željenog modela... :pray:

Isprike za slobodu upita :oops: , ali je stvarno sve u konstruktivnoj namjeri i velika šteta da se sve digne na onu najvišu razinu (za koju sam siguran 1000% da bi bila), kada je toliko truda i preciznosti uloženo u to...

lp

Profile  

PostPosted: 29 Apr 2012, 14:15 

Očito da nisi imao u rukama niti jedan moj model pa tako razmišljaš o papiru. Moji modeli su tvrdi isto koliko i plastika jer ... ako kreneš nešto razbijat onda je svejedno od kojeg je to materijala, je to železo, plastika ili ... papir. Ako odlučiš nešto razbit onda ćeš to i razbit. Btw, neka kapo napiše na koji način ja manipuliram sa žutkama kad ih vadim ili stavljam u kutiju za transport (na što se on užasava!). Što se tiče dekala ... dekale stavljaš na obojani model, jel' tako, moji odeli su također obojani, modelarskom bojom ... nevidim ni tu onda neku zapreku zašto nebi bilo dekalirani. Već sam na svim 4umima pisao ... motorizacija modelá me ne zanima i mislim da sam na to odavno stavio točku. Ja radim modele za sebe i volim da me "bodu" u oči sa police i to je to. Eventualno ih dam kapotu da nešto tu i tamo provozi na svojoj maketi.

Model ovako ručno rađen od, kako kažeš, nule ... pa tko bi to platio!? Pitaj Velimira Crhu ako bi prodao koju gotovu parnjaču. I ako i bi, po kojoj cijeni!!! Pišem o gotovoj, ne o kitu! ..

Profile  

PostPosted: 29 Apr 2012, 14:32 

Btw, Uaai je spojen u jednu cjelinu i sad treba samo mećati detalje po njemu ...

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour