Moja druga dva hobija su Star Trek i Science Fiction općenito, te PC gaming. Trenutno sam potpredsjednik udruge USS Croatia, koja je zapravo Udruga ljubitelja Zvjezdanih Staza. Sad možda će nekome biti čudno kako željeznice i to idu zajedno, ali kao i vlakove, svemir i svemirske brodove sam oduvijek volio i ne bih oklijevao ni sekunde da dobim priliku za let u svemir. Trenutno posjedujem popriličan broj stvari koje su vezane uz Star Trek, ostali SF i sam svemir kao npr. maketu Enterprisea E (Sovereign klasa), maketu Voyagera (Intrepid klasa) i maketu Romulan Warbirda (D'deridex klasa), pa tu su raznorazni komunikatori, ručno izrađeni phaser i phaser rifle, uniforma iz DS9-a i TNG filmova, Starfleet starship manual, Klingonski riječnik, hrpa raznoraznih slika iz ST-a na kompu, nekoliko ST based videoigara (ST Legacy, ST Bridge Commander, ST Starfleet Command 3, ST Armada 2 + Fleet Operations total conversion...) i ima još dosta toga. Od ostalih stvari nevezanih uz ST tu su model rakete Saturn V, Delorean DMC-12 iz drugog dijela Povratka u budućnost, hrpa slika svemira na kompu, Star Wars album, i hrpa SF filmova.
Evo i jedna slikica makete Enterprise E i mog komunikatora pored njega:
Što se tiče moje druge strasti, tj. PC gaminga, trenutno je u maloj stagnaciji zbog pokvarene grafičke kartice no čim sad dobijem neku veću lovu uzet ću novu. A sljedeće godine bi trebao uzimat i novi komp, koji će bit brutalni gaming rig u svakom slučaju
Moj počeci gaminga datiraju još od vremena NES i SEGA konzola, pa su se nastavili preko Playstation jedinice i dvojke sve do PC bez kojeg si više nebi mogao zamislit život
Dosad sam igrao i prešao mnoštvo igara (definitivno je troznamenkasti broj u pitanju) i kad bi me pitali koji su mi žanrovi najdraži rekao bih da su to strategije, simulacije, first person shooteri (FPS skraćeno) RPG-ovi (pritom ne mislim na one klasične u kojima se gleda lika odozgora već one u FPS stilu tipa Mass Effect, Fallout 3 i sl.).
Kad bi pak išli izdvajat najbolje igre, tu je izbor još daleko teži, ali ipak ću se potrudit nabrojat neke: Command & Conquer Generals i Zero Hour ekspanzija, Starcraft 2 Wings of Liberty (ovaj novi Heart Of The Swarm još nisam imao prilike isprobati, ali budem svakako), Star Trek Armada 2 (pogotovo Fleet Ops total conversion), ST Bridge Commander, ST Legacy, ST Starfleet Command 3, Command & Conquer Tiberium Wars i Kane's Wrath ekspanzija, Dead Space trilogija (treći dio nisam uspio još dovršit, jer me izdala grafička kao što sam naveo već napočetku ovog teksta o mom gamingu, ali budem svakako kad dobim sad novu grafičku), Resident Evil 3 Nemesis i 4. dio također, Grand Theft Auto serijal (ovu igru obožavam i s nestrpljenjem isčekujem da 5. dio izađe za PC), pa imamo tu još Mass Effect, Freelancer, Star Wars Knights of the old Republic (oba dijela), Need For Speed serijal (nažalost se nakon Carbona pokvario, i nadam se da će to ispravit sljedećim novim naslovom - pada mi Underground 3 kao dobra ideja), osim toga još bih izdvojio Doom 3, Devil May Cry 3, i Trainz Railroad Simulator 2006. (vjerojatno je sad već izašao neki noviji, al nisam provjeravao, i nekako sumnjam da bi mi ga trenutna konfa mogla podržat). Uglavnom ima još puno odličnih igri koje sam vjerojatno izostavio, ali onda nabrajanju nebi bilo kraja, a to mi se baš i neda
Eto, sad slobodno mi recite da sam freak, ali ja to znam i neću se uvrijedit