felix wrote:
Jedno pitanje "Amerima"
Ima li netko da ima iskustva s N modelima od ovih proizvođača
Pošto su moje lokse uglavnom KATO i Bachmann, volio bih čuti pokoje vaše iskustvo
Z N sistemom nimam izkušenj, imam pa z nekaterimi firmami, ki si jih navedel. Mogoče bo pomagalo.
Atlas je odličen in se vidi, da je včasih delal Kato za njih. Lokomotive odlično peljejo in so zanesljive. Priporočam. Atlasove Trainman lokomotive ne poznam, imam pa vagone iz omenjen serije in so ok, sem zadovoljen.
Intermauntain je ok. Dobro vozijo in so dobro detajlirane. Če primerjam z Atlasom, je mogoče Atlasova vožnja boljša, detajliransot pa mogoče na strani Intermountaina.
Walthersove lokomotive jaz ne bi kupoval, jih ne kupujem ker so po mojem slabši klas (ugibam). Proto 2000 pa je ok. Mogoče je plastika detajlov malo bolj krhka, ne vem, vsaj pri Life Like, ko so še bili tam, je bilo tako. Walthersovi vagoni so OK, dobro detajlirani.
Produktov Fox Valley še nisem uporabljal.
Od Broadwaya imam njihovo Blue Line serijo. Nikoli več!!! Lokomotiva je dobro detajlirana in ima dober zvok. Zvočni dekoder, ki je že tovarniško vgrajen pa je problem. Praktično se ga ne da programirati. Sem bral na različnih ameriških forumih in so ga tudi zelo kritizirali. Jaz sem ga vrgel ven in dal Soundtraxx. Problem je tudi vožnja. Ne pelje gladko, cuka. Čez mehaniko se jih je tudi dosti pritoževalo. Skratka crap, kot pravijo Ameri.
Precision Craft models nisem še nikdar preizkusil, to je BLI-jeva prestižna znamka, glede na njihove cene bi mogoče bilo kaj boljše kot je to Blue Line ali Paragon.
ConCor tudi ne uporabljam,vagoni so verjetno je primerljivi Accurail kvaliteti.
Še en praktičen nasvet glede vagonov. Kupoval sem v glavnem vagone s čim več detajli (na primer Proto2000, Branchline -Blue Print serija, Red Caboose, Intermountain, Kadee, ...) in ti moram povedati, da je to škoda denarja. V glavnem se detajli vsem lomijo, na vsake toliko časa najdem kakšen detajl na tirih. Razen pri Kadee-ju ne. Najboljši nakup je Atlas Trainman, Branchline - Yardmaster serija, Accurail in Athearn RTR serija. Ti imajo detajle v glavnem odlite (razen Athearn RTR), ki pa niso pregrobi. Običajno je pri takih vagonih problem predimenzioniranosti pri detajlih. Za te moram reči da so ok in vredni nakupa in cenovno ugodnejši. Taka je moja izkušnja. Kadee pa je itak zakon. Ne vem pa kako so ExactRail. Zelo jih hvalijo, tudi zgledajo lepo. Bilo bi potrebno kakšnega kupiti in stestirati.