kako več tema govori sam danas uspio i to izprobat,odluka za samogradnju toga je jer orginalni Power pack od ESU-ja košta malo preskupo ca. 35 € za svaki dekoder posebno još.Na to sam več zazmišljao ali nisam stigo do toga još.Ali danas sam to izprobao i radi jako dobro.U uputama piše da se može staviti od 100 pa do 2200 mikrofaradni kondezator od 25 volti.
ja sam upotrebio dva po 330 mikrofarada da iznosi 660
ali po uputama treba na plus pol ugraditi i zastitnu diodu i jedan upor od 100 ohma 1/4 Wata
ugradnja svega toga je bila ograničena zbog veličine modela zato sam upotrebil manje kondezatore. Trebalo je i spojit na dekoder,a to izgleda ovak
prije toga mu još treba podesit CV program kako dugo nek se upotrebljava "Pufering" kondenzatora ja sam mu dao na 2,5 sek.I to mu je dosta za taku malenu kapacitetu,jer odvisi kolko motor guta struje.
Naravno i na prvi probelauf
I na kraju sam napravio jedan ekstremni test ako to dobro radi,stavio sam mu papirič na šinje ako provoza
Na takav način sam i ja rješio štucanja Đure. Za test sam upotrebio 1000 mF kondenzator . Prije toga se lokomotiva jedva micala po tračnicama. Sada čekam na 1500 mF. U Đuri nema baš puno mjesta. Kondenzator ču ugradit na mjesto zvučnika, a zvučnik če vjerovatno u kabinu ili u spremnik za gorivo...
evo lokica je sklopljena i radi kako treba,nema više trzanja blinkanja lampi i ostalog s.....a. Moram još napomenut da dekoder radi i jedan proces koji je jako zanimljiv,ako se slučajno dogodi da se kondezatori prazne automatsko dekoder odklopi sve potrošače da ostane dovoljno struje za motor.Taj sistem je dobro pogruntan da lepo voze i po jako prljavim šina.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum