27 Sep 2015, 20:11
27 Sep 2015, 20:48
felix wrote:
I za kraj, jedna ekskluzivna vijest
Forum nećemo ugasiti.
27 Sep 2015, 22:44
28 Sep 2015, 00:05
Vladimir S. wrote:Malo sam uzburkao vodu i vidim da funkcionira.
Ajmo od onoga za što sam znao da će se svi uloviti.
Dakle napisao sam:
"Međutim ponekad djelujete kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti."
Znači nisam rekao da vi jeste takvi nego da ponekad djelujete, izgledate, nalikujete. Koji još sinonim se može upotrijebiti?
Napisao si:
"Mi "malo ekskluzivno" putujemo u okolinu za 15-20E po izletu, da vidimo kako izgleda nešto uživo (krajolik ili vlak)
i da naučimo kako bi trebali napraviti nešto... kako to izgleda kada je gotovo."
Pa to i je stvar. Osjeti se taj dašak lagane ekskluzivnosti. Mi smo bili tu i tu. To saznam tek kada pročitam na forumu. Vozili smo dugačke vlakove, pročitam na forumu. Pitao sam par puta jesu li to planirani susreti i odgovor je bio - Čujemo se telefonom pa se nađemo. Ide uvijek ista ekipa, vlakove vozi uvijek ista ekipa i na kraju na forumu je aktivna uvijek ista ekipa. Nekima se teško uključiti u tu istu ekipu a neki nakon toga baš i nemaju volje uključivati se.
Opet se vraćam na skupštinu. Ekipa koja vodi forum i koja je najaktivnija u "fizičkim" radovima i aktivnostima u klubu sjedila je zajedno za stolom. Ne znam jesi li to vidio ali meni je bilo zanimljivo promatrati druge dok je trajala diskusija oko vaših (tvojih) prijedloga. Bili su popraćeni sa negodovanjem, podsmjehom i na trenutke otvorenim prezirom. Za dobar dio te ekipe ste vrlo ekskluzivni.
"Pojava A : dvije uprave i članovi kluba nas ignoriraju 3 godine
Pojava B : vlasnik tog dućana ne piše ovdje već drugdje
Pojava C: ti pišeš puno više drugdje nego ovdje"
Ovo sve je na žalost istina. A i B ne mogu komentirati a za C... Ne pišem puno jer mislim da je bolje šutiti nego pričati bez veze. Nemam facebook i stran mi je koncept lajkanja radi lajkanja, jednostavno to nisam ja. To ne znači da ne pratim što se događa. Osim toga nisam svaki puta ulogiran. Ako imam što za reći nije problem napisati (vidi priloženo). Više pišem na drugom forumu igrom slučaja. Tamo se pojavila tema koja me baš zanima i jedno aktualno događanje koje sam bio u mogućnosti posjetiti.
Pazite ovo o lajkanju nije komentar o članovima koji pišu na forumu. To je komentar o meni osobno.
"Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko..."
Sada si me malo nisko bocnuo, meni ovako nešto nebi nikada palo na pamet. Rekao sam da pratim što se događa i to mi čini veliko zadovoljstvo. Članovima koje si naveo mogu samo skinuti kapu do poda a svi mi od njih možemo jako puno naučiti.
Ovo sve što pišem je odaziv na diskusiju. I sam kažeš da svatko ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje. Možda je moj problem što nemam straha reći ono što neki misle pa sada ispadam "bitch" jer sam rekao to što sam rekao (koji je izraz za mušku bitch?). Zato nema potrebe za ironijom koju sam osjetio u početku tvog odgovora. Ako sam krivo osjetio onda se ispričavam.
Na kraju H0modelar, Felix, Daco, stvarno cijenim vaš rad i trud oko foruma. Imate moju podršku oko promjena ako će te ih provoditi. Mislim da o većini stvari razmišljamo vrlo slično, samo se razlikujemo u nekim koncepcijskim stvarima ali to je dobro. Ako bi svi mislili i govorili isto mogli bi se odmah kolektivno pokopati
![]()
Dakle smijete mi sve reći ali ne pucajte u glasnika. Ja vam nisam neprijatelj.
28 Sep 2015, 08:50
Tjan70 wrote:Eto, da i ja nešto napišem oko toga.
Znam, da je puno posla sa adminstracijom foruma, i sa svim poslom oko toga. Sam održavam par servera zbog toga znam koliko je posla oko održavanja i sređivanja foruma i portala.
Pohvala svim adminima, posebno felixu, kojeg uvjek kada nešto ne ide kontaktiram, za pomoč, a felix kao da je uvjek uz kompjutor pruža pomoč.
Forum je namijenjen nama, modelarima, koji putem predstavljanja svojih radova dajemo ideje za izradu nekih stvari, ili nekome pomognemo da nešto usavrši, napravi neko poboljšanje itd.
Bez veze je forum u koji niko ne piše, pa ako ništa drugo da se napiše i koja šalu. Nadam se da če forum ostati još dugo među nama, da predstavimo još koji projekt, predstavimo još kakvu prugu, maketu itd.
Lp,
Sebastjan
28 Sep 2015, 08:52
28 Sep 2015, 08:54
28 Sep 2015, 09:07
28 Sep 2015, 16:26
28 Sep 2015, 18:30