@Vladimir SKao prvo, zamoliti ću te da ne pišeš velikim fontom.
Netko bi mogao krivo shvatiti da vičeš...
@Vladimir S Malo sam uzburkao vodu i vidim da funkcionira.Promaklo ti je...
Nisi ti uzburkao vodu, već mi.
Tebi funkcionira.
Jer recimo ništa te duže vrijeme na ovom forumu, klubu... nije zanimalo, dok se nije poduzeo najavljeni korak...
Ovo je bilo zanimljivije od bilo kakvog sinijevog rada, cisove diorame, našeg putopisa... da bi se ti javio.
Svatko neka sam zaključi...
@Vladimir S Ajmo od onoga za što sam znao da će se svi uloviti.
Dakle napisao sam:
"Međutim ponekad kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti."
Znači nisam rekao da vi jeste takvi nego da ponekad djelujete, izgledate, nalikujete. Koji još sinonim se može upotrijebiti? Opet krivo.
Nismo se mi ništa ulovili, već ti.
Pa naravno da djelujemo - svima koji ne idu nikuda, ne rade ništa, ne voze ništa, ne pišu ništa...
Nama recimo svi vi djelujete ponekad, inertni, lijeni , bez imalo truda ili intencije da barem nama pomognete... i za klub i za forum... ma za modelarstvo
@Vladimir S Pa to i je stvar. Osjeti se taj dašak lagane ekskluzivnosti. Mi smo bili tu i tu. To saznam tek kada pročitam na forumu...Opet se vraćam na skupštinu. Ekipa koja vodi forum i koja je najaktivnija u "fizičkim" radovima i aktivnostima u klubu sjedila je zajedno za stolom. Ne znam jesi li to vidio ali meni je bilo zanimljivo promatrati druge dok je trajala diskusija oko vaših (tvojih) prijedloga. Bili su popraćeni sa negodovanjem, podsmjehom i na trenutke otvorenim prezirom. Za dobar dio te ekipe ste vrlo ekskluzivni.Hvala ti.
Iskreno ti hvala na ovome što si napisao.
I uopće se ne ljutim, jer sam to prihvatio kao činjenicu - već odavno.
To je to.
To je izvor svih problema.
Mi smo ekskluzivni jer non-stop nekud idemo, nešto radimo, nešto vozimo i još o tome pišemo.
Shvaćam već duže da vam idemo na živce.
Hvala ti što si to istaknuo.
Uopće nije bitno što vam je forum otvoren da pišete koliko hoćete i družite se sa modelarstvom
ako vas život gazi, pa nemate vremena ili novaca, ali ni malo.
Uopće nije bitno što vam treba samo 100kn, 10-ak kava, da bi nekuda otišli...
Sve to nije bitno... Bitno je: zašto smo mi se pokrenuli i nešto obišli/napravili/vozili/napisali
"Pojava A : dvije uprave i članovi kluba nas ignoriraju 3 godine
Pojava B : vlasnik tog dućana ne piše ovdje već drugdje
Pojava C: ti pišeš puno više drugdje nego ovdje"
@Vladimir S Ovo sve je na žalost istina. A i B ne mogu komentirati a za C... Nema veze... ali...
I tu griješiš.
I ti si član i foruma i kluba.
Ako sada ovako žustro braniš svoje (po meni krive) stavove, zamisli koliku pomoć na forumu, skupštini... bi
imala ova "ekskluzivna hrpica od 5 ljudi" da ima podršku ovakvog govornika.
Možda bi se i ostali pokrenuli, pa bi postali ono što je - svuda normalno.
"Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko..."
@Vladimir S Sada si me malo nisko bocnuo, meni ovako nešto nebi nikada palo na pamet. Rekao sam da pratim što se događa i to mi čini veliko zadovoljstvo. Članovima koje si naveo mogu samo skinuti kapu do poda a svi mi od njih možemo jako puno naučiti.Nisam bocnuo samo tebe, nego sve vas kojima mi idemo na živce.
Ti si se bar iskreno javio, ostali neće niti to...
Meni se čini da ću se morati početi ispričavati što nekud idem ili nešto radim ili nešto napišem...
@Vladimir S Ovo sve što pišem je odaziv na diskusiju. I sam kažeš da svatko ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje. Možda je moj problem što nemam straha reći ono što neki misle pa sada ispadam "bitch" jer sam rekao to što sam rekao (koji je izraz za mušku bitch?). Zato nema potrebe za ironijom koju sam osjetio u početku tvog odgovora. Ako sam krivo osjetio onda se ispričavam.Apsolutno imaš pravo na mišljenje, bar dok ja mogu odlučivati.
Meni nikad ne bi mogao biti bitch zbog toga što nešto kažeš, već zbog svojih razloga zašto to kažeš.
Jer ja na primjer, uživam u cisovim dioramama i neopisivo sam sretan za njega i što takav čovjek hoće dijeliti
sa nama svoje radove - a ne ljut/ljubomoran/bijesan/(biraj izraze koje hoćeš) što on to ima a ja ne.
Uopće se bojim pomisliti što vi mislite o njemu, kada čovjek čak cijeli godišnji i brdo novaca potroši u Ch...
Nisi ti osjetio ironiju u mom pisanju,već gorčinu.
Nemaš pojma kako mi je kada dođemo van.
Pogledam maketu kako izgleda, popričam sa čovjekom koji vodi klub i onda se sjetim što je KZMZ i što izlaže, recimo, dvije godine na Crnoj kraljici.
08.12. ti je otvoren Gemec, ako se hoćeš baciti u bed, ali i napuniti se modelarskim adrenalinom slijedećih nekoliko mjeseci.
Ja se tebi ispričavam ako sam te ičim uvrijedio.
No ti si u ovoj debati samo personifikacija klupskog mentalnog sklopa, jer se samo ti "od njih" i javljaš.
Zato smatram da za tebe ima još nade... čim pišeš.
@Vladimir S Na kraju H0modelar, Felix, Daco, stvarno cijenim vaš rad i trud oko foruma. Imate moju podršku oko promjena ako će te ih provoditi. Mislim da o većini stvari razmišljamo vrlo slično, samo se razlikujemo u nekim koncepcijskim stvarima ali to je dobro. Ako bi svi mislili i govorili isto mogli bi se odmah kolektivno pokopati
Dakle smijete mi sve reći ali ne pucajte u glasnika. Ja vam nisam neprijatelj.Hvala tebi na podršci, ali postoji jednostavan način da pokažeš da nas cijeniš.
Čak i ne nas.
Mi smo samo domaćini, pa ako već nemaš o čemu pisati, barem podrži briljantne ljude koji se trude prezentirati svoje radove...
Nije li očito?
No izbor je kao i dosada - tvoj...