29 Sep 2015, 13:55
29 Sep 2015, 17:44
Bosphorus wrote:Da se i ja malo javim, obzirom na spomenutu ekskluzivu - pa barem ja sam vam primjer dotepenca sa strane, nisam ničiji rođo, niti jedem pahulje da bi svi drugi htjeli biti moj rođo![]()
Te totalno friendly i susretljive entuzijaste sam upoznao preko foruma i na susretima KŽMZ, imamo slične interese i kad velimo da nekaj budemo ili nekam idemo - onda budemo i idemo, ostalo se prilagodi! Nema puno filozofije, bi-nebi i moždaJedino pravilo na izletima osim onih osnovnoškolskih (dovoljno hrane i cuge + rezerva) je imati malo obzira pa se truditi ne ulijetati u kadrove fotki i filmića te biti tiho na ovim drugima. I tak se ne snimaju nikakvi dugometražni filmovi, samo uspomene od kojih većina završi na youtube i forumu
![]()
Svi znamo da je na našim prostorima dovoljna jedna pogrešna riječ za nepotrebnu prepirku, a znamo i da negativni komentari (ne kritika) mogu obeshrabriti maketare i modelare, a pogotovo početnike. Admini i moderatori su do sada napravili ogroman posao da forum ostane na temi malih (i velikih primjera) vlakova, pun pozitive, znanja i primjera, a ne birtija na placu u kojoj se pljuje po tuđem radu i raspravlja o lovu i ribolovu. Svaki pozitivan i ohrabrujuć komentar, zeka i veseli smajlić, svaki primjer kako se nešto radi, svaka zanimljivost i inspiracija iz svijeta velikih vlakova te težnja da u malom napravimo nešto što sličnije, nas sve zajedno dovodi korak bliže da u tome i uspijemo. Mi koji se (još) iz bilo kojeg razloga nismo primili posla, možemo barem podijeliti ono što saznamo i nađemo na internetu - ne treba kopirati internet u ovaj forum, dovoljno je staviti![]()
![]()
29 Sep 2015, 17:56
01 Oct 2015, 20:51
zinzi wrote:Zanimljivo je kako forum živne kad krenu neke prepiske tipa, ja sam ovo, ono,a mene su...
Bitno je da je nekakva, pa makar i najava svađe.
Kad se Daco potrga da vam svima prezentira slikom i tekstom neki događaj nema komentara. Ljudi trudimo se već dugo i odvajamo sredstva za ovaj forum. Da netko ne razumije krivo, nema tu kuknjave ni žala. Niti ja ne pišem u zadnje vrijeme. Zašto? Ubijem se slažući forum i portal, a onda na njemu sivilo i uvijek neki pokušaji svađe koje ću spriječiti svim silama dok postoji ovog foruma. Možda je tako nekima dosadno, ali svoje frustracije neka liječe negdje drugdje. Forum je započeo kako je netko primjetio radi revolta i postao nešto poprilično kvalitetno. Toliko da nas bezobzirno kopiraju. Ovdje sam upoznao neke divne ljude koji će mi ostati prijatelji do kraja života, ali i likove koje želim zaboraviti što prije.
Nikad nismo bili ekskluziva (odakle uopće to?) ali želimo da nam na forumu bude ekipa koja će se družiti i dobronamjerno iznositi svoja iskustva ili samo dobru zeku. Mladi gospodin koji je pisao prije mene pomoći će mi u održavanju (možda još ne zna) pa ću se moći posvetiti pokojem tekstu ili fotki.
Pozdrav nekima do neke nove prilike a ostalima do velikih promjena i novog foruma
04 Oct 2015, 22:25
05 Oct 2015, 07:39
05 Oct 2015, 11:42
zelse wrote:Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan?
05 Oct 2015, 21:47
05 Oct 2015, 22:23
dperi wrote:s ovime se slažem; i sam sam došao u fazu kad hobi lagano stornira, primjetio sam da Z maketu nisam skoro pipnuo 2-3 g. a sakupljanje N modela je polako došlo u fazu završetka; a i obiteljske obaveze su takve da sam sretan ako jednom tjedno uspijem baciti pogled na par minuta na forum da vidim dali ima kakvih zanimljivosti i koji novi putopis koje u potpunosti podržavam jer sam tek iz njih saznao da u okolici ima itekako zanimljivih maketa. Primjer gore navedenog je i @keko (bez ikakvih loših misli i primisli) koji je bio jako aktivan kad je radio jednu pa drugu pa treću... maketu; a trenutno zbog posla ga ima samo u tragovima (zar to odmah znači da je neaktivan). Odmah vezano uz putovanja mislim da bi događanja u bližoj okolici trebala biti prije najavljena jer za konkretni slučaj (Bahnerlebnis-Tage 2015 - Hart by Graz) sam saznao tek kada ste se vratili sa putovanja i prikazali nam gdje ste bili..
uglavnom nakon svega, jesam za promjene ali ne radikalne...ipak ovo glasanje samo 26 članova!? bar sam donio izjednačenje
05 Oct 2015, 22:50
zelse wrote:Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan?