Pozdrav!
Ja sam sviježi član Foruma, kao i ovog hobija.
Ne želim davati mišljenje niti bih čak i želio dati svoj glas za to što da se radi, ali evo glas iz moje perspektive.
Upoznao sam stvarno dosta super ljudi iz zajedničkog nam interesa, iz Zagreba i šire.
Neki su mi puno pomogli, neki su me informirali, uputili, itd.
Kad bih počeo zahvaljivati, počeo bih od Cirkusa, koj me kroz sasvim drugi posao informirao da uopće i postoji forum za modelare željeznica.
Zatim H0 Modelar, koj me u puno stvari uputio, pa Zinzi, Borna i još dosta drugih.
Iskreno, ja nisam prepoznavao nikakvu razliku između ovog foruma i "onog drugog" , osim u tome što ovdje sudjeluju ljudi koji su meni bliže, a s njima mi je bliže i materijal s kojim radim i iskustva i znanje drugih članova.
"Onaj drugi" forum mi je drag jer sudjeluje daleko veći broj ljudi, puno je dinamičniji, iako ni ovom forumu ne fali članova, razmjenjuje se puno više iskustava, fotomaterijala, radova...
Tek od starijih članova sam dobio informaciju da su nastale neke začkoljice radi nekih (po meni) nebitnih razloga.
Prva stvar koja je meni bitna na bilo kojem forumu je Oglasnik, zatim "how to" , a zatim druženje i sve ostalo, jer osobno ne volim druženje na forumima i društvenim mrežama, već uživo.
Na forumu prokomentiram nešto što me se zaista dojmi, ili gdje moj komentar može promijeniti nešto u rezultatu, za ostalo volim druženja uz pivo, rakiju...
Od jednih sam dobio poticaj da se učlanim u klub, od drugih sam dobio lekciju zašto se ne bi trebao učlaniti u klub, jer su tamo "na vlasti" Maerklinaši...
Mislim, poštovanje svakome, ali živo me zaboli tko radi na kakvoj struji u ovako lijepom i kreativnom hobiju.
Imao sam Maerklin vagona koji se nekima ne dopadaju jer su "robusni i nedetaljni" ali su se meni sviđali jer su mi išli u kolekciju kada sam im promijenio osovine.
Lokomotive mi se samo ne sviđaju jer ne volim skije, sve ostalo, mi je gotovo svejedno, iako i ja imam svoje favorite među proizvođačima.
U KŽMZ-u ima dosta ljudi koji konstantno imaju lijepog i korisnog materijala za prodaju, konstantno prodaju po 10, 20, 50 stvari.
Kako saznati za to što mi treba kada se nitko čak ni iz KŽMZ-a ne služi vražijim Oglasnikom!?
Barem bi ovdje trebalo vrviti od života, jer mi je lakše nešto kupiti i podići u Zagrebu, nego negdje drugdje.
Postoji i lijepa sekcija sa preradama i "how to" , ali iz iskustva znam da sam mnoge pitao za "how to" pa sam na kraju najčešće morao sam otkrivati kako se neke stvari rade, jer mi gotovo nitko nije želio odati tajnu.
Svi su pričali o nekim pigmentima, i o nekim tehnikama, a ja sam to malo svojih rezultata podijelio sa svima na "onom drugom" forumu, jer me ovdje nitko nije ništa ni pitao.
Ja također zahvaljujem na Robijevoj reakciji što se tiče moje teme.
Sam sam počinjao, pa sam mislio da će me netko kvalitetnije uputiti u rad.
Sad znam da se i bez airbrusha mogu dobiti fantastični rezultati, iako mi još uvijek fali za još bolje rezultate kao zvjezde nebu.
Nije mi čak ni krivo što je čovjek tako prokomentirao kako je, niti ga poznajem, niti me to baš može pogoditi.
Bilo bi jedino ljubaznije i kulturnije od njega da je napisao kako bi on to naoravio, i predočio svoj rezultat.
Sve u svemu, ovaj grad i Klub ima i više nego dosta ljudi da ovo bude bogat forum.
Također se treba i odreći nekih razmirica radi trivijalnih (ali trivijalnih, jer neke to nisu) sitnica zbog kojih me jedni filaju sa jednim informacijama a drugi sa drugim.
Ako se uspiju privući samo Zagrebački modelari na Forum, već će to biti prilično živahno i bogato mjesto.
Pogotovo kada se popuni i Oglasnik, jer taman kada mi nešto usfali od modela ili materijala, tu i tamo znam koga ću nazvati, ali ovdje toga nema ni izdaleka.
Putopise i čitam i lijepo mi je listati fotke jer ima fantastičnih stvari.
Iako me Cirkus zove na neke puteve, posao mi baš ne da da se mrdnem odavde.
Do sada sam kao početnik previše i rekao, pa eto, ne zamjerite...
Nikome naravno, ništa loše nisam mislio.
Po mojem osobnom mišljenju, ovom forumu apsolutno ništa ne fali, osim ljudi kojih ima...