Ne treba zanemariti i fiktivno-imaginarni suport kluba u čijem okrilju djeluje ovaj forum (zar ne, KŽMZ?).
Kao turista u posjetu Delnicama mogao bih ipak reći da je cijela priča oko adeventskog događanja prilično daleko od startne pozicije. Bilo je onih koji su došli organiziranim vlakom ali im je vrijeme bilo predugačko da dočekaju 15h za povratak pa su željeli pobjeći nekim redovnim polaskom prije. Samo da i velim da je u sobi za iznamljivanje se od večere do u noći napravilo toliko vlage da osim onog mirisa vlage cijedila se je voda po uglovima sobe i po klupčici prozora. U takvoj sobi ne bi izdržao biti dvije noći. A ipak je koštala 60tak eura. A nije za boravak!
Dalje, da nema makete željeznice, mislim da bi od cijelog događanja bilo nečeg, smještenog na kvadraturi koju i sam Radnički dom ima gdje je maketa bila. Samo vani je zima, a maketa je bila u udobnom i prostranom prostoru tog Doma. Čini mi da maketa drži sve to skupa, jer stajati vani i smuditi se na logorskoj vatri ima ograničeni vijek trajanja. Plastično-šatorasti lokal s čevapima recimo nije imao grijače nego se trebalo sjediti na vanjskoj temperaturi, dok je mali lokal bio pun drugih ljudi. Puno još treba poraditi da se razvije turistička ponuda. Šteta da lokalni i grupni entuzijazam modelara ostvaruje takvu izložbu, ali je pitanje gdje još i kada u Hrvatskoj...?
Čuo sam i to da prodavač domačeg meda da bi nastupil na adventu vu Zagreb-gradu treba samo za najam prodati 666 tegli meda!
Najbolji mi je moment kad je netko od publike (odrasli, željezničke provincijencije valjda) pitao za Kennedija ili traži da i parnjača vozi.... Bilo je i mališana specijalaca koji su u trenu ispod ograde uljetali do same makete, da ju osim očima pipnu i rukom, ali opasnom za HO minijature.
Za leto dan, ak mi punica ili purica z milinci (i tak nema razlike osim u r) da, bum si v Delnice prinesel 'Orijent Expressa pak bum imel gde spati i jesti. A za šlivovicu nema brige, bila je Dragecu & com. pri ruki!