. . . evo mene opet malo, drago moje "eminentno" društvo. . .dakle stoljic od kosiljic koja se trebala u prvobitnom planu trebala koristiti ubrzo je izbačena iz tog plana - da bi opet bila aktualna. Isprobano je da sa tom stoljic sjedim ipak malo uzvišenije što više odgovara položaju koljena i nogu. Izbjegao sam istovremeno na taj način sve nadogradnje koje bi bile obavezne da nema te stoljic . . .vjerujte mi, ugodno je sjediti na njoj. . .
. . . ispred stoljic su ručice za upravljanje. Ova u prvom planu je za vožnju naprijed / natrag i naravno ler. Ona iz je kočnica kojojm se blokira (na neki način) hidro kutija . . . tu još ima malo sitnog ali vremenski zahtjevnog posla ok podešavanja. Rupice na osovinama, osigurači da se sve to drži zajedno . . . da, da. . . da krepaš od posla
. . . podnožje stoljice. Tlačne opruge kao suspenzija koja mi i nije toliko važna ali drži stolicu u vodoravnom položaju. I tu je bilo razmišljanja o nekoj vlastitoj izvedbi koje je jako brzo odbačeno. Ovako je ispalo više nego super - možda ču krov morati dignuti kojih 5cm. O tom potom. . . (ponekad si čovjek hoće zakomplicirat više nego što je potrebno)
. . . konačna ploča koja pokriva pogonski remen. Na ove postoječe utore treba uturpijat prema sredini ploče manje utore u koje će pomoću vlačne opruge držati ručice u odabranom položaju. . . valjda sam dobro to objasnio. Ma bum ja to snimil . . .
. . . opet neki potres. (ili je vrijeme za novu kameru). I žice se uvlače u projekt, što bi moglo značiti i uskoro probno paljenje. . . i zaključiti je li sve ovo do sada OK ili je sav trud bio za k**** , malo me počela loviti trema a i strah - priznajem
. . . drvena štangica označava sljedeće prekrajanje (nikad kraja prekrajanju). Na ovaj se način nadam boljem i jednostavnijem ulaženju u loksu. Oštar 90* kut kako to sada izgleda i nije najbolje rješenje. . . lako se zapne sa j****a, a to baš i nije ugodan događaj. . . da , to se bu sutra rješavalo . . . IMA PITANJA ?
. . . I na kraju za ovaj put da objasnim zašto sam morao pribaviti dva kardan zgloba za gedore. Jedan dio kardan zgloba mi dozvoljava pokretanje upravljačkih ručica naprijed / natrag. Drugi mi pak dio dozvoljava pokretanje tih ručica lijevo / desno. U tu igru ulazi vlačna opruga koja će vući ručice jednu prema drugoj kako bi ostale u odabranom položaju . . . jel Vi to shvaćate . . . pitam zato jer je i meni to teško shvatiti . . .
. . . za one kaj nisu vjerovali a i za samog sebe, jer i ja nisam vjerovao . . . sve radi kak treba, samo kaj nisam mogel izbrojiti okretaje na kotačlinima . . . osim toga ovo je pak pravi pravcati auto automatik - ručicu za pokretanje gurneš naprijed - loksa ide unazad. Povučeš je unazad - loksa ide naprijed. Ak tak mora biti nek bude. Ako slinite - bez brige - i ja slinim
Last edited by Neo on 23 Apr 2021, 20:12, edited 1 time in total.
. . . o da, prekrojili smo i mjesto za jebivetra koji bu vozil. . . bolje mi izgleda a i lakše se ulazi a čuvamo i j**a. . . . IMA PITANJA ?? Ma hebeš pitanja - ja sam uglavnom