H0modelar wrote:
Da, cijela logika je pripremljena za analogiju.
Diode su izvana i onda izmjenični napon tjera motor u svaku stranu posebno, zavisno od smjera diode.
Kada dođe do kraja, sam se isključi.
Odmah ga možeš spojiti, ako dekoderu možeš okretati polaritet izvoda.
Tada će samo jedna strana raditi preko diode i sve 5.
Ako ne, prva stvar koja mi pada ovaj tren na pamet je običan rele sa jednim radnim/mirnim kontaktom.
Tada mu dovedeš izmjenični napon preko relea, a rele upravljaš kao običan signal 0/1 (semafor npr.).
To sigurno radi, a ne košta niti približno 10E
Ti si isto spretan u elektronici, pa bi nas dvojica mogli razmisliti kako možda i to izbjeći...
Hm da, u tome i je igra, normalni dekoderi (bar ovi za MM a nekak mi se čini da za DCC nije drugačije) ne mjenjaju polaritet izvoda već samo daju impuls na izvod "a" ili "b" pa onda ti mtorići na tim dekoderima rade samu u jednu stranu al ne i u drugu.
Rješenje sa releom sam negdi videl no, naletil sam juće i na shemu tog Lenzovog sklopića (u biti se, kolko sam zapamtil, sastoji od svega par dijelova, samo obzirom na moje "znanje" elektronike, nije da sam baš skužil kak funkcionira ) al mamlaz nisam zapamtil stranicu pa sad ponovo tražim, čim nađem, postam.
@Felix,
da, mislim da ti Lenzovi dekoderi i jesu namijenjeni za motoričke pogone tak da.... (na žalost meni zbog DCC protokola ne igraju)
A kaj se tiće samog slanja kojeg pogona, pa, koji za probu nebi bil loš, al ne moraš slat, mislim da sam dužan neku
još od ljetos pa to moremo i vu 4 oka obavit.