It is currently 30 Nov 2024, 00:49

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Moje stvarčice
PostPosted: 18 Apr 2012, 10:58 

Odlučio da započnem ovu tem drugčije. Uvjek se počinje sa modelima koje več imamo ali krenimo sa druge strane. Moja mana su bile, jesu i biče parne lokomotive. Ali nema sreče, da odlučim za nemačke tipove /imam i njih naravno/ nego austrijske. Možda je razlog što nam Austrougaska monarhija bila prijašna država (uf koliko vremena je od tada prošlo :shock: ) i nakon raspada svih sledečih država ove parnjače su ostale na našim prugama. Pošto mi godina rodjenja omogučila da ih i u živo doživim to se ucjepilo i neće da izadje. Ali na nesreču te austrijske lokomotive do sada osim skupih maloserijskih proizvodjača nisu interesirale nikoga. Kad samo pomislim koliko pisama i drugog materijala slao sam npr u Roco boli me glava ali tko čeka dočeka tačnije valjda ču dočekati. Roco je naznanio Sud 109 našu JŽ 03.
Koliko mi je poznato je pored Slovenije vozila i po istarskoj pruzi tako, da je interesantna večom broju ljubitelja.
Na žalost do sajma nisu stigli napraviti više od ove slike ali bolje išta nego ništa. To je model koji če biti u mojoj zbirci . Čim se pojavi neka nova slika ču je dodati.
Image
Nastavak slijedi.
pozz svima ;)

Profile  

Post subject: Re: Moje stvarčice
PostPosted: 18 Apr 2012, 10:59 
ovo izgleda doooobrooo....
nastavak se očekuje u što skorije vrijeme....

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:09 

Kao što smo počeli malo drugčije pa isto nastavimo. Pošto mi je maketa malih gabarita 220cm puta 125cm ne mogu voziti dugih vlakova a nije mi ne želja trebao sam sklopiti jedan vlak dužine oko 8o cm. Loksu več znate no još nije na tržištu ali ovaj vagon več kod mene čeka. Italijanski čentoporte takvi su vozili i po našim prugama. Malo sam skeptičan kada ču staviti sve male djelove jer priznajem, da nad tim nisam oduševljen. U kompoziciji če biti još jedan potniški 4 osni vagon i jedva pronašao nešto što ču staviti pored kao poštanski vagon. A to sledeči put.
Image
Image

pozz
kasti

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:09 

Pa da stavimo još jedan tovorni vagon koji če se kotrljati po mojoj maketi. Naravno sam promenio kotače tako da sada izgleda kako treba. Tražim neobične oblike vagona kakvih nije puno i mislim da je ovaj baš takav. Šta vi mislite?
Image
Image
Image
Image
pozz

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:12 

kasti wrote:
Šta vi mislite?

Image jooooj da je meni jedan,dva,tri... takva Image

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:13 

U principu je stvarno čudan,ne kao vagon klase Koln nego radi
ove kućice na krovu koja bi trebala biti kao spremište za led
jer je to kuhlwagen :?:
Morat ću počeprkat po svojim linkovima da pudem 100% uvjeren
čemu ta kućica (izdignuće) :?:

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:14 

kasti wrote:
Kao što smo počeli malo drugčije pa isto nastavimo. Pošto mi je maketa malih gabarita 220cm puta 125cm ne mogu voziti dugih vlakova a nije mi ne želja trebao sam sklopiti jedan vlak dužine oko 8o cm. Loksu več znate no još nije na tržištu ali ovaj vagon več kod mene čeka. Italijanski čentoporte takvi su vozili i po našim prugama. Malo sam skeptičan kada ču staviti sve male djelove jer priznajem, da nad tim nisam oduševljen. U kompoziciji če biti još jedan potniški 4 osni vagon i jedva pronašao nešto što ču staviti pored kao poštanski vagon. A to sledeči put.
Image
Image

pozz
kasti

odlican... oooooooooooooodlican!!!!!!!!!!!!!!!! hocu ovo

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:15 

kasti wrote:

Ajde napiši malo više o tom vagonu. Tko ga proizvodi i gdje se može nabaviti?

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:15 

he he, netko je poceo skupljati prave delicije, underbart - klap, klap

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 11:16 

Ovaj puta bez slika samo odgovor. Potniški centoporte je Roco produkcija a tovorni je Fleischmann ali sada je to dvoje jedno te isto. Pošto imam kutije negde :?: brojevi slijede.
A što se skupljanja tiče Piccolo nije počelo več traje kao što sam napisao od 1968 kada sam se zarazio tom zaraznom boleščom. Samo nisam toliko sklon da bih sve stavio u javnost. Istina je takodje da je recesija udarila i u moju zbirku pa je tako najmanja do sada i kada nadjem nešto zaista šik to nabavim ali uz to prodam i nešto jer ne cjede mi se med i mleko ali za sud 109 jest ču i travu ako zatreba suviše vremena sam je čekao. Napisaču više kad počnem sa svojom maketom o toj mojoj filozofiji.
pozz ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour