Danas sam imao čast i ugodu sudjelovati po prvi put u nekoj aktivnosti KŽMZ. S obzirom na staž u članstvu Kluba - ne i životnu dob - još sam regrut/novak/fazan/gušter i ponašam se razumljivo oprezno, sveudilj nastojeći da se uklopim u društvo modelarske elite i to sukladno svojim životnim načelima - diskretno, nenametljivo, ali i postojano.
Na pripremnim sastancima ponudio sam se da budem jedan od dežurnih za vrijeme izložbe. Kao član KŽMZ ne mogu ostati po strani od klupskih aktivnosti, to je jednostavno moralna obaveza i stoga sam se predbilježio za današnji dan i za četvrtak u smjeni 10-14. Danas sam imao ''vatreno krštenje'', a glavnu zadaću su mi protumačili kako sam i očekivao: pazi da posjetitelji ne diraju izloške i da nešto ne dobije noge. U tehničke stvari, čitaj neposredni dodir s izlošcima koji se kotrljaju, umiješao sam se samo u dva navrata - kada sam primijetio da je teretni vlakić na jednoj od maketa sklon zastoju pa ga u slučaju potrebe valja pogurati i kada me Daco upozorio da je teretni vlakić na drugoj maketi sklon raskinuću i da dežurni mora u tom slučaju intervenirati.
S obzirom da je digitalija za mene još uvijek špansko selo, preporučam se za kratku edukaciju čim bude prilika.
Iz svog današnjeg premijernog nastupa prenosim na forum nekoliko fotografija uz odgovarajući komentar.
Najprije moja fotografija kao službene osobe KŽMZ. Ne zamjerite na samoaktualizaciji, slikanje je bilo prije svega za moje obožavateljke

:

Izdavanje diplome za kvalificiranog strojovođu malih vlakova:

Nenad kao v.d. blagajnika: