Pahket wrote:
master Yoda ( Cisalpino ) can i be your humble student...
Pratim tvoje radove i na malim željeznicama i stvarno se ponekad ne zna razlika stvarnosti i tvoje diorame , šteta što ne otvoriš neki dan otvorenih vrata svaki mjesec ili školu da i mi obični smrtnici svladamo tehnike koje posjeduješ
Slažem se ujedno i sa postom od Thalys-a, većina nas je antitalent , sa druge strane potrebno je dragocjeno vrijeme , volje imamo svi, a do tog trenutka smijem biti i samo kolekcionar
Nedavno sam kupio jednu gotovu dioramu samo iz razloga da je mogu prekopirati dok ne savladam osnove
HVALA, u ovom hobiju sam od kad znam za sebe, prve diorame bile su od brašna, vode i papire...ove svu od gipsa...zadnje su rezultat pokušaja i pogreški...teško je nešto naučiti u par sati "obuke"...probajte kopirat moju tehniku oplate od kartona i drva...prvo treba krenut sa jednostavnim elementima, pa sve do složenijih...jednostavno je i jeftino! kila gipsa je cca 6-10kuna...jedna olakotna okolnost kod mene je što sam građevinar, projektant...pa mi nije teško napravit nacrt na temelju jedne dimenzije i fotografija, te omjera vozila i građevine (most, tunel)...ali neka vas to ne obeshrabri...samo treba vježbat i rezultat će biti vidljiv...