Ej društvo, evo me na temi, vidim da je u nekom trenutku bilo veselo, pa možda i bolje da sam tek sad naišao.
Puno hvala na potpori i na lijepim riječim!
Fali mi još dosta vještine, ali i puno alata.
Ja kada radim na weatheringu, radim sa svime što mi je pod rukom, počevši od grafita, ugljena, pastela, vodenih boja do maketarskih boja, kombinacije s vodom, razređivačem...
Radim uvijek u više navrata i više slojeva i takav model sređujem dan, dva, tri...
Fali mi za sada jedan magični alat koj ima mogućnost da cijei trud i rad učini prvenstveno lakšim, efektivnijim i daleko realističnijim a to je airbrush.
Pa za sada što ruka, kist, čakčalica i štapić može napraviti, -to je to.
Prve dvije lokomotive su eksperiment na kojima učim na svojim greškama, ali mi je drago od nekih susretljivih modelara na tim primjerima dobiti vrlo korisne savjete za ubuduće.
Uglavnom, i dalje smatram nisam naišao na proizvođača čiji modeli daju dovoljno uvjerljiv finiš, pa smatram kako svi modeli u "mint" stanju trebaju barem malo personalizacije ako je vlasnik zadovoljan s njim i odlučio je raditi s tim modelom.
Za sada zato radim na starijim i jeftinim modelima i radim tako da se preko 60% svega može saprati sa modela u toploj vodi...
Eto.