It is currently 27 Nov 2024, 17:41

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 23 Sep 2012, 22:21 

(prije nego pocnem - napomena adminima. Nikako odluciti kuda bi ovaj post bilo najbolje smjestiti, pa ako Vam nije tesko...budite tako ljubazni pa mu nadjite pravo mjesto)

E, da... opet sam sa Vama nakon osam dana "odmora" provedenog na putu u S, u S i na putu za HR. Kako mi je bilo ne pitajte, znam samo da cu sljedeci mjesec ljeciti straznjicu od dobivenih zuljeva sjedeci u autu. Daj boze da mi je to zadnji tako daleki put autom. U Svedskoj i uz drage mi prijatelje nista mi nije falilo, osim "Malihvlakova". Sve smo obavili sto smo imali za obaviti pa smo sada mirni sljedecu godinu dana. Posjetio sam i moje staro (ujedno i zadnje) radno mjesto i kompice sa kojima sam delal zadnjih (skoro) 14 godina. Bilo je i suza. (ma nije, zekam se) ali koliko je bilo meni drago da sam ih vidio toliko je bilo i njima drago vidjeti mene. Ipak je to 14 godina. Posjetio sam i "Eurohobby" ducancic sa svime i svacime sta se malih vlakica tice. Dobro je bilo to sto nisam imao sa sobom milijun kruna jer sve bi potrosio. Ovako, zadovoljio sam se sa skromnim nabavkama.
Kupio sam malo "trave", malo onog vraga za krosnju drveca i malo "vode". A da, i malo cavlica - origigi Roco.

...trava od Busch-a...

Attachment:
DSCN3109.JPG
DSCN3109.JPG [ 151.63 KiB | Viewed 7685 times ]

...za krosnju drveca...

Attachment:
DSCN3110.JPG
DSCN3110.JPG [ 153.51 KiB | Viewed 7685 times ]

...i malo vode ???....

Attachment:
DSCN3111.JPG
DSCN3111.JPG [ 173.72 KiB | Viewed 7685 times ]

....od jednog sam frenda dobio po mom uvjerenju jedno dobro napajalo...

Attachment:
DSCN3107.JPG
DSCN3107.JPG [ 121.55 KiB | Viewed 7685 times ]

...a jos jednom nisam mogao odoljeti. Neznam kako - ali mi se jednostavno zaljepilo za prste i srce.

Attachment:
DSCN3108.JPG
DSCN3108.JPG [ 141.85 KiB | Viewed 7685 times ]

...na carini me hvala bogu nitko nije pitao ni za ime a kamoli imam li nesto za cariniti. Doduse na cariniku se vidjelo da je imao dan: "Danas mi se nista ne radi"

Ah da, priustio sam si jos jedan slatkis ali za objavu istog prvo moram pitati "sultana" zinzija

Profile  

PostPosted: 23 Sep 2012, 23:06 

vratio nam se.
dobrodošao natrag :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 07:01 

piccolo wrote:

prvo moram pitati "sultana" zinzija

:lol: :lol: Ova ti je dobra D-)
Dobro došao natrag pape moj!

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 07:13 

Veliki vezir piccolo me ništa još ne upita :)

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 09:35 

Uuufff to napajanje od 5 amera mi srce cepa :chores-chopwood: mozes voziti koliko hoces loksi sa njim..

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 10:06 

Brojcile wrote:
Uuufff to napajanje od 5 amera mi srce cepa :chores-chopwood: mozes voziti koliko hoces loksi sa njim..

Super je, ali pisali smo već da za to može lijepo poslužiti napajanje iz starog kompa :B

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 14:04 

zinzi wrote:
Brojcile wrote:

Super je, ali pisali smo već da za to može lijepo poslužiti napajanje iz starog kompa :B

e, ajd sad odgovori svima u jednom postu.

To Damir: Hvala sinko
To Brojcile: Je, samo neznam kad cu nakupovat tolike lokse.
To zinzi: Je, racunalna napajanja su OK. Ali ovo sto sam dobio ne mozes reci frendu "ne hvala".
....a Fleischmannovo mi se zaljepilo za prste. I onda je pao izbor: ostavi napajalo i prste ili uzmi napajalo i zadrzi prste.

Zinzi:Veliki vezir piccolo me ništa još ne upita :)
pa mogu li objaviti fotku slatkisa (koji mi se takodjer zaljepio za prste (ali druge ruke))

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 14:10 

Objavi sve što želiš sa svog putovanja po Švedskoj :B

I nemoj krivo shvatiti. Ovo napajanje koje imaš je bolje od bilo kojeg računalnog. Samo tješim brojcilea :angelic-green:

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 14:49 

...uhvatio sam malo i vremena za provest na zeljeznickoj stanici Landskrone. Svako malo dodje pa onda ubrzo ode neki od njihovih lokalnih vlakova. Nadao sam se i barem jednom X-2000, koji uvjek projuri kroz stanicu sa zadivljujucom brzinom. Stanica je konstruirana tako da vlakovi sa V-max od 250 km/sat lako kroz nju prolaze. Info dobiven od covjeka koji je bio zamalo pa glavni kod projektiranja stanice. Medjutim nismo imali vremena za puno price zbog dolaska njegovog vlaka.
Evo malo i uvoda za sljedece filmice. Od Gotenburga u Svedskoj pa preko Malmö-Kopenhagena do Helsingera u Danskoj pa onda nazad za Gotenburg vozi pozamasan broj kompozicija "Öresundståg". Tjesnac koji se nalazi izmedju Svedske i Danske zove se upravo "Öresund". "Öresundståg" je vlak sa citavim cudom divnih osobina. Negdje sam vec spomenuo da se jedna takova kompozicija uvjek sastoji od 3, 6, ili 9 vagona. Osnovica je 3 vagona gdje prvi i zadnji imaju upravljacnice koje zauzimaju minimum prostora. Najcesce je 6 vagona u jednoj kompoziciji. U "spicama" i 9. Max brzinu od 185 km/sat uvjek postizu neovisno o broju vagona, neovisno o broju putnika, neovisno o vremenskim prilikama. Ubrzanje tog vlaka je veliko, i zvucno uistinu tipicno, sto se moze cuti i ovom filmicu. Vani piskav zvuk ubrzanja u vagonima grobna tisina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MvUxVeJRoZ4[/youtube]

dolazak istog vlaka u stanicu...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HmVnq1HRQ3Q[/youtube]

...jedan drugi vlak koji juri uglavnom po juznoj Svedskoj (Skåne) . Mislim da sam vidio negdje fotku naseg Dace sa Inotrans 2012
ovaj ima vec nekoliko godina starosti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jLLNxYVEEGA[/youtube]

...stanica je ugodnog izgleda gdje se pokusalo mjesati staro u novom. Vjerujem da se nagib pruge dobro vidi. Nagib pruge plus nagibna mogucnost X-2000 uistinu ljepo izgleda. Na zalost nema fotke ali druge cu godine i to srediti. Do tada cu probat nabaviti i malo bolju video kameru. Poslije te godine pitanje je kad cu opet gore ako cu uopce vise ici gore (barem ne sa autom)

Fotka br. DSCN3069

...da je i KZMZ sa mnom i Svedskoj pokazuje/dokazuje sljedeca fotka. Ta je salica stacionirana u Landskroni (uvjek uz neki svedski kolacic)

Attachment:
DSCN3073.JPG
DSCN3073.JPG [ 83.93 KiB | Viewed 7688 times ]

Profile  

PostPosted: 24 Sep 2012, 14:59 

OK, evo i najavljenog slatkisa. I da ne bude sve bas lagano pogadjajte koja je ovo lokica. Prvi tocni odgovor = "tomek"
Drugi tocni odgovor = "tomek", ma i treci....

Attachment:
DSCN3106.JPG
DSCN3106.JPG [ 111.12 KiB | Viewed 7688 times ]

:gun-toot: :gun-toot:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour