Oštarije 27. srpnja 2019.
U hodnjama duž pruge Zagreb - Rijeka/Split obišao sam i predstavio kolodvore Hrvatski Leskovac, Jastrebarsko, Draganići, Mrzlo Polje, Zvečaj, Generalski Stol i Plaški, a u društvu drugih railfanova Zdenčinu, Karlovac i Ogulin. Kolodvor Oštarije mjerkam već neko vrijeme i eto me konačno i tamo u subotu 27. srpnja Anno Domini tekuće..
Od domicilnog stajališta Sutla do Oštarija putovao sam naravno vlakom uz presjedanje na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, u polasku 8017 i ICN 521 i u povratku 4061 i 8048.
Oštarije su međukolodvor na pruzi M202 Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka, ujedno odvojni kolodvor za prugu M604 Oštarije - Knin - Split, na kilometarskom položaju 527+325. Od susjednog kolodvora (ukrižja) Kukača u smjeru Zagreba udaljene su 5 km, od kolodvora Ogulin u smjeru Rijeke 6 km i od kolodvora Josipdol u smjeru Knina 5,5 km. Najveća dopuštena duljina vlakova na 1. i 2. kolosijeku ovisno o smjeru vožnje je 549-555 m, a najveća dopuštena brzina kroz kolodvor je 55 km/h.
Kolodvorska zgrada:
Sličica iz prometnog ureda:
Slijedi nekoliko fotografija iz kolodvora, a za početak idemo prema sjeverozapadnom kraju:
Lijevo za Split, desno za Rijeku: