Pozdrav piccolo,
Ja se prilično dobro služim sa AutoCad-om, vjerojatno jer i na poslu 8h dnevno gledam u njega
.
Ne znam što bi ti savjetovao, meni je kod AutoCada sve logično i lagano, kao npr. H0modelaru kad otvori neku
lokomotivicu, njemu je na prvi pogled jasno što čemu služi, dok je za mene to hrpa žičica,
dioodica i sl.
. Al' to je jednostavno tak, ovisno o tome s čime se čovjek u životu susreće.
Za naučiti nešto osnovno raditi u Acadu, treba malo vremena, možda najbolje ako imaš ideju što bi htio raditi,
pa da polako kreneš sa tim pa usput proučavaš tutorijale, postavljaš konkretna pitanja i sl. Računaj na to da ćeš se
namučiti, ali ako uspiješ stići do kraja svog projekta već ćeš skupiti određeno znanje.
Za tutorijale najbolje utipkati u tražilicu
nešto poput 'AutoCad guide' ili 'AutoCad tutorial for beginners' naravno pod uvjetom
da se služiš engleskim jezikom, a nađe se i na hrvatskom, npr. tu je jedna tema na Bug-ovom forumu pod nazivom
'AutoCAD osnove - web tutorial za početnike na HR'...
AutoCAD osnove - web tutorial za početnikePreporučujem da proučiš malo linkove u temi, mogli bi biti korisni.
A što se tiče kupovine programa, to bi te moglo koštati. Ja se doma služim sa jednom starijom verzijom, AutoCad Map 2005 ili sl. nisam skroz siguran (al' u svim verzijama naredbe za osnovno crtanje su identične), pa ako ti ne smeta starija verzija, javi mi se na pp.