Zapravo, radi se o jednoj sobi u stanu (tzv. "sobica") koja je uvijek služila mojim precima kao ostava. S nekih 12 godina, upao sam unutra, pobacao rumpl, i pomalo je uređivao. Jedno vrijeme sam u njoj praktično živio; boravio i spavao, uz nekakvu, ajde, nazovi, maketu na 250 * 125 iverici, s Mehanotehnika tračnicama učvrščenim Mega čavlićima (rajsnedli), elektificiranim skretnicama i onim MT prekidačima s tasterom........ Onda sam počeo pomalo sve ozbiljnije preuređivati stan, pa je "maketa" frknula vun. Ja sam preselio u drugu sobu, a sobica je opet dopala rumpla..... Pa sam je opet sredio, i počeo all arround.....
Nemam vremena, inače bih vjerojatno dalje dospio. Nabavio sam sve potrebno, ali me još muče neke tehnike, a prvenstveno imam problem sa strpljenjem. Rado, pomno i strpljivo postavljam prugu. Ali, šodranje, ljepljenje, ozelenjavanje.....hm.....
Onda, elektronika; nisam baš posve laik, ali mi baš ne ide najbolje (inače dosta slabo vidim, pa imam i taj problem).
Uspio sam digitalizirati oko 50 lokomotiva, uglavnom Lenz Standard, Standard +, LX 105, Silver (Gold čuvam), i ESU dekoderima. Onda sam nabavio neke lokomotive s 21 pinskim dekoderima (RR), i to sam uspio. Pa s nekakvim 6 pinskim (Fl), i to sam savladao. E, ali, neke ne mogu. Skurio sam nekoliko dekodera na dvije, tri lokomotive, i stao......
Sad uzimam samo lokomotive s ugrađenim dekoderima, (po mogućnosti, zvučnim), i tu nema problema.
S nekim na starom forumu sam komunicirao oko kupnje onog uređaja za posipanje trave, ali, kako stari forum ne radi, ovdje ga pozivam da se javi, jer me to još zanima. Također i gospodin s kojim sam komunicirao u vezi osvjetljenja vagona.
Dosta za noćas.
Mladen
|