Evo da pokušam malo pomoći za početak, obzirom da imam vrlo sličan aparat, 700D.
Moja iskustva sa njime su stvarno odlična, u ovih nešto preko godinu dana.
Ovi novi fotići su donjeli novu dimenziju svemu jer snimaju video u full HD-u , ali koristeći optiku za fotografiju.
Uz touch screen upravljanje, izbor točke fokusa je vrlo lagan.
Sve fotke i video filmići sa naših putovanja su rađeni njime, kada god je bio pri ruci.
Već osnovni kit će pružiti puno ugodnih trenutaka sa novim fotićem!
U budućnosti, evo par korisnih dodataka koji mogu mnoge stvari popraviti ili olakšati.
Moj objektiv je 18-135 STM IS, STM je preduvjet za nečujan auto fokus (AF) pri snimanju videa.
Dobro dođe dodatna baterija za cjelodnevna snimanja vani.
Još jedna memorijska kartica je također poželjna, jer vrhunski video radi vrlo velike zapise, pa brzo ponestane mjesta.
Stativ je vrlo korisno a ne preskupo pomagalo, bilo za video, bilo za fotke sa dugom ekspozicijom.
Stvar koja još i meni nedostaje a dosta je bitna, je dodatna vanjska bljeskalica.
Postojeća bljeskalica se može podesiti i može se podesiti svjetlina slike pri njenom korištenju (EV), tako da fotke
sa njegovom bljeskalicom ispadaju korektne.
No to je još uvijek inferiorno naspram ikakve vanjske bljeskalice, koja neće objekt direktno osvjetliti.
Time fotka ispadne neusporedivo ljepša i bez problema sa sjenama.
Sa ovih nekoliko dodataka, mislim da su pokrivene većina uobičajenih situacija u kojima se čovjek može naći.
Tada samo treba prilika i atraktivna tema za uživanje sa novom igračkom.