Da predstavim jednu svoju preradu 1:87 kamiona.
Sve je počelo na parkingu benzinske pumpe Vrata Jadrana... Volvo FH tvrtke "Transeast" iz Žminja u Istri na odmoru. Dobra prilika za poslikati ga iz (skoro) svih kuteva!
Onda mi je sinula ideja da bi se moglo napraviti preradu... U uži izbor ušli su Herpa i AWM modeli Volva FH prve generacije. Na kraju sam nabavio ovaj
AWM:
Evo ga pred početak radova.
AWM poluprikolica sa sandukom i ceradom je ustupila mjesto jednoj
Herpinoj furgonki, koju mi je pred par godina (zajedno sa SK Mercedesom) poklonio prijatelj Zlatko iz Slovenije. Njemu je bio višak, a meni je sada itekako dobro došao. Hvala Zlatko! :naklon:
Ceradu, tj. cijelu oplatu za poluprikolicu napravio sam metodom printanja u boji na papiru. Kolega Wille možda se ne bi složio izbjegavanjem decala na šlepi,
ali meni i ovako izgleda dovoljno realno...
Kamion nakon skidanja originalnih oznaka.
E, onda je nastupila mala pauza u radovima... Trebalo je napraviti grafike koje Transeast ima po kamionu, izmjeriti relevantne mjere na modelu, te sve to poslati kolegi Willeu.
On ih je priredio za tisak i dao isprintati na decale. Kolega Wille mi je i ofarbao par sitnica, spojler i suncobran. Tnx kolega!
Na Zg susretima sam dobio decale, i moglo se početi završavati radove.
Evo i konačnog rezultata, fali još montirati suncobran i pobojati retrovizore u bijelo...