It is currently 22 Nov 2024, 14:07

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1665 posts ]  Go to page Previous  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 167  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: KŽMZ
PostPosted: 30 Mar 2015, 19:45 
Site Admin

Obavještavamo članove KŽMZ-a da će se redovita godišnja skupština održati dana 31. ožujka 2015. godine (utorak) u 18.00 sati u restoranu "Veselo nepce", Kranjčevićeva 4, Zagreb (stadion NK Zagreb - osiguran parking uz zapadni zid stadiona).

Predlaže se slijedeći Dnevni red:

1. Izvještaj o radu za 2014. godinu

2. Izvještaj o Završnom računu KŽMZ za 2014. godinu i klupskim financijama u 2014. godini

3. Prijedlog izmjena i dopuna Statuta KŽMZ sukladno novim zakonskim odredbama

4. Plan rada za 2015. godinu

5. Dodjele priznanja

6. Razno

Poslije sjednice Skupštine osigurana je besplatna večera uz piće za sve prisutne članove Kluba te Vas u svrhu rezervacije broja sudionika molimo da potvrdite svoj dolazak najkasnije do 30.03.2015. (ponedjeljak) do 17 sati na mail davor.cuturas@gmail.com ili na telefon 098-224-543

Napomena: molimo sve članove KŽMZ da sa sobom ponesu svoj broj OIB-a kako bi ga mogli zapisati u evidenciji popisa članova, sukladno novim propisima

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 06:33 

U utorak 31. ožujka održana je redovita godišnja skupština Kluba željezničkih modelara Zagreb. Skupu je nazočila potrebna većina članova KŽMZ pa su sve odluke i zaključci pravovaljani.
Izvještaj o radu za 2014. godinu podnio je predsjednik Kluba Krešimir Šurina. Protekla godina je bila jedna od uspješnijih jer smo imali 11 većih akcija s preko 11.000 posjetitelja. A da su financije vođene uredno i da je blagajna pristojno popunjena predočio je u svojem izvještaju rizničar Krešimir Blaznik. Oba izvještaja su prihvaćena jednoglasno.
Prijedlog izmjena i dopuna Statuta KŽMZ obrazložio je Davor Čuturaš. Predložene izmjene odnose se prije svega na usklađivanje statutarnih odredbi s novim zakonskim propisima. Nakon kraće rasprave predložene izmjene Statuta prihvaćene su većinom glasova.
Prijedlog plana rada KŽMZ za 2015. godinu predočio je predsjednik Krešimir Šurina. Ovogodišnji plan je nešto manje ambiciozan od lanjskog, ali je ispunjen brojnim akcijama i otvoren za dopune prema prilici i potrebi. Plan je prihvaćen jednoglasno.
Na kraju su zaslužnim članovima KŽMZ uručena priznanja i prigodni pokloni.

Veliki pljesak nazočnih dobio je Stjepan Briški, prvi i dugogodišnji predsjednik KŽMZ, koji je ispričao kako je osnovana udruga davne 1968. godine. Ujedno smo čuli i brojne anegdote iz prvih godina djelovanja Kluba:

Image

Za kraj uvodnog dijela dopuštam si poneki osobni dojam. U mlađim danima prevalio sam preko glave toliko različitih skupština da je brojka možda i trocifrena, a mnogima sam i predsjedavao. Po mojoj skromnoj prosudbi ovogodišnja sjednica skupštine je protekla u uzornom redu i vrlo dostojanstvenoj i konstruktivnoj klimi - za razliku od nekih ranijih za koje sam čuo ne baš lijepe opise. I što je jednako važno, radilo se brzo i efikasno bez nepotrebnih priča i udaljavanja od teme. Za vjerovati je da će tako biti i ubuduće.
Sve u svemu, ugodno druženje s ljudima koji dijele istu strast - malu željeznicu. Prigodno dodajem i nekoliko foto-zapisa (prestao sam se ispričavati zbog loše kvalitete slika iz mog džepnog Olyja).

Mjesto održavanja skupštine - restoran ''Veselo nepce'' kod stadiona u Kranjčevićevoj:

Image

Dečki, blagajna štima do zadnje lipe:

Image

Djelić atmosfere prije početka skupštine:

Image

Radno predsjedništvo - Lucijan Koržinek, Krešimir Blaznik, Krešimir Šurina i Davor Čuturaš:

Image

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 06:34 

Dva zapisa tokom skupštine:

Image

Image

Dvije generacije obitelji Suton pripadaju skupini najaktivnijih članova KŽMZ:

Image

Malo opuštanja u očekivanju večere:

Image

I za kraj… Moj osobni doprinos radu Kluba je minoran u odnosu na brojne druge članove, ali sam sudjelovao u nekim aktivnostima pa me zapao ovaj simpatični darak:

Image

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 09:24 

Zagreb, 1. travnja 2015.

Na jučerašnjoj Skupštini KZMZ-a , najbitnija novost je da je većinom glasova donesen novi Statut koji aktivno stimulira
na rad kompletno članstvo, te da se po prvi puta kvalitetno raspravljalo o planovima rada.

Iz zaključaka, izdvajamo ono najvažnije:

Raspravljano je o klupskoj maketi i odlučeno je da će se estetski potpuno dovršiti.
Sva struja i elektronika biti će dovedena u funkciju od idejnog začetnika.
Također, da se zaokruži cjelina , kupiti će se pripadajući domaći vozni park.

Samim time, biti će moguće organizirati otvorene dane za vožnju,
barem jednom mjesečno, gdje će bilo tko moći doći i voziti klupske modele.
Prijedlog je da to bude npr. subotom, da bi uz posjetu Backu i maketi u Gundulićevoj,
posjetioci imali dan ispunjen željezničkim modelarstvom.

Jedna od najvažnijih novina je također da će svi članovi aktivno sudjelovati u radu kluba.
To znači da će se , na svim fotografijama oko rada na maketama, modulima i raznih događaja,
po novome, skoro uvijek, vidjeti kompletno članstvo.

Obzirom da su se svi članovi odlučili aktivno pridružiti radu Kluba,
sada će se moći vrlo brzo završiti postojeća N maketa koja se može vidjeti ispod H0 makete školice (od ulaza lijevo),
i veliki broj započetih modula sa USA tematikom koji će biti izloženi uskoro na tradicionalnim susretima.

Sve novosti i izvješća po ovim zaključcima moći ćete po novome, na dnevnoj bazi, pratiti u ovoj temi
preko sudjelovanja svih ostalih forumaša koji su i članovi Kluba, te na svim uobičajenim mjestima kao do sada.

Veselimo se novostima!

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 09:33 

H0modelar wrote:
1. travnja.

Partybreaker! :lol:

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 11:09 

Stanley wrote:
H0modelar wrote:
1. travnja.

Partybreaker! :lol:

Očito niste dobro slušali, ali od sada će stvarno biti tako i to nema veze sa 1.Travnja :BORED

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 19:57 

H0modelar wrote:
Jedna od najvažnijih novina je također da će svi članovi aktivno sudjelovati u radu kluba.
To znači da će se , na svim fotografijama oko rada na maketama, modulima i raznih događaja,
po novome, skoro uvijek, vidjeti kompletno članstvo.

Obzirom da su se svi članovi odlučili aktivno pridružiti radu Kluba,
sada će se moći vrlo brzo završiti postojeća N maketa koja se može vidjeti ispod H0 makete školice (od ulaza lijevo),
i veliki broj započetih modula sa USA tematikom koji će biti izloženi uskoro na tradicionalnim susretima.

To je velika novost s obzirom na dosadašnju praksu

Profile  

PostPosted: 01 Apr 2015, 20:46 

@Stanley

Skužio me odmah, a još je i potpuno "svježi" član - zato :clap:

...

Zapravo, tekst je potpuno točan, ako samo svugdje ispred/iza svake rečenice stavite NE... 8-)

...

Odnosno, da se bar prevarim pa da uz ove Stanleyeve fotke sa skupštine -
osvanu fotke sa istim tim ljudima koji su u poslu "preko glave"... ;)

Profile  

PostPosted: 02 Apr 2015, 10:14 

H0modelar wrote:
Skužio me odmah, a još je i potpuno "svježi" član

Nakon prvog čitanja teksta zapitao sam se jesam li na skupštini možda sjedio na ušima, jer onakve zaključke ne pamtim. No, kako sam se dugo godina bavio novinarstvom i imam uvježbana osjetila za izgovorene riječi i doživljena zbivanja bilo mi je jasno da je riječ o prvotravanjskoj pošalici. Uz to mi je za oko zapeo datum koji je naglašen u uvodu, pa sam zbrojio dva i dva. ;)
Što se tiče komentara dvojice uvaženih forumaških kolega koji su se ubacili među naše postove, pretpostavljam da je bilo nekih poluprivatnih konstruktivnih razgovora za stolovima uz one dobre kobasice i jednako ukusan i zdrav kiseli kupus.
Osobno sam u članstvu KŽMZ najmlađi po stažu, vojnički rečeno fazan ili gušter (vulgo regrut ili novak), a i relativno sam friški kolekcionar modela, tak da se ne bi kakbirekli štel mešat u problematiku do daljeg.
Osobno nemam nikakvih primjedbi na rad skupštine, na protiv, a tim prije jer sam čuo da je lani bilo nekakvog pičvajza.

Profile  

PostPosted: 02 Apr 2015, 12:26 

Ta šala (gorka) je napisana ovdje u temi o Klubu, jer solidan broj članova čita ovaj forum...
A svi možete čitati koliko oni ovdje "pišu" i sve njih potražiti po fotkama kada su radovi i akcije u tijeku. :BORED

Stanley wrote:
Nakon prvog čitanja teksta zapitao sam se jesam li na skupštini možda sjedio na ušima, jer onakve zaključke ne pamtim.

To su sve teme o kojima je trebalo govoriti, i pravi sadržaj okupljanja koji je trebao biti po važnosti diskutiran od svih članova barem u jednoj godini.
Da ne kažem da nije - godinama... :roll:

Stanley wrote:
Osobno sam u članstvu KŽMZ najmlađi po stažu, vojnički rečeno fazan ili gušter... tak da se ne bi kakbirekli štel mešat u problematiku do daljeg.

To je potpuno razumljivo i sasvim normalno :handgestures-thumbup:

Stanley wrote:
Osobno nemam nikakvih primjedbi na rad skupštine, na protiv, ...

Netko bi rekao - kao šećerna vodica; niti šteti/niti pomaže... :roll:

Meni je fora kako je jedna istinski ljudska i dobrotvorna akcija Vedranove makete tako marginalizirana,
sve što je čovjek sam to pokrenuo i na kraju Klubu promociju toga darovao... :doh:

:DN

Zapravo, najbolja stvar koja će se desiti (kada se desi) i najveći je (po meni jedini) dobitak na Skupštini nova internet stranica + Stanley.

Nadam se iz temelja boljoj suradnji sa upravom Kluba, jer na postojeći način više nije imalo smisla to što sam zadnju godinu radio.
Ljudi vide stranicu i ne znaju za pozadinu zašto se do materijala za objavu nije moglo doći, ili sadržajem - ili rokom ili nečim trećim...
A svi bi mene :chores-chopwood:

Na primjer, kada član Upravnog odbora (?!?) objavi na Željeznicama povijest KZMZ-a, a ja iz Uprave ne dobijem niti obavijest, niti materijale da ih postavim na klupske stranice... :shock:

:DN

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1665 posts ]  Go to page Previous  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 167  Next

All times are UTC + 1 hour