Pozdrav Dražene,
Hvala ti što si odvojio vremena i napisao ovako široki opis svega važnog u svom životu i hobiju.
Ne brini za OT, jer ti je post kvalitetan. Dotakao si se važnih tema i dilema.
Obzirom da se ova tema bliži kraju, ja ću je iskoristiti da se kaže sve bitno za puno shvaćanje stvari.
Prirodno je da je svatko naslonjen na svoju okolinu, pogotovo ako smo fizički tako daleko.
Meni je čak i razumljivo da ta Koprivničko-Virovitička ekipa nije na forumu, pogotovo ako se družite toliko uživo.
No virtualno, vi ste izabrali taj strani forum za druženje, i to je vaše puno pravo.
Mi smo pokušavali 3 godine animirati sve ljude, na svim događajima, bez obzira gdje to bilo.
Rezultat je svugdje isti, manje/više - nema ga.
Za primjer, u sredini radnog vremena, Daco je išao na otvorenje VVV.
Ovdje je izvještaj sa 7 stranica fotki.
Mi smo uredno popratili događaj, i pružili maksimalnu podršku za vaš trud.
Pogledaj sam koliko je vaših priloga u cijeloj vašoj (!) temi...
Virovitica Voli VlakoveKada bolje razmislim, uopće ne vidim bitnu promjenu u novom pristupu forumu ikome, osim značajnu za nas.
Evo, na primjer za vas:
Vi nemate vremena za forume - razumljivo.
Kada ga slučajno imate, družite se radije na stranom forumu - potpuno prihvaćamo.
Ako kojim čudom ostane vremena za nešto, možda ćete "baciti oko" ovdje da vidite što ima - shvaćamo.
Objektivno gledajući, minimalna i nebitna promjena za vas.
Što to znači za nas, da smo javni i da služimo kao zanimacija za povremeno i sporadično gledanje:
Imati nekoga tko stalno uređuje široku formu foruma+portala + tehničku ispravnost. (zinzi)
Imati nekoga tko stalno uređuje portal, FB... i gura obavijesti da bi svi imali što čitati (felix)
Biti svugdje, stalno pokušavati pratiti događaje, biti u toku i izvještavati. (Daco)
Imati nekoga tko stalno pokušava objavljivati nove inovativne a ne kopirane ili ukradene radove (H0modelar)
Stalno paziti na pravopis, lekturu, autorska prava... jer smo javan medij (felix + zinzi + H0modelar)
Raditi reda među problematičnima koji se povremeno pojave (zinzi + H0modelar)
Plaćati ozbiljnu formu i domenu sa 24/7 tehničkom podrškom (zinzi + felix + Daco + H0modelar)
Itd, itd...
Kada napravimo da se forum može čitati prijavom, a ne kao gost, 70% potrebnog vremena otpada.
Tada je prirodno da ostanu oni koji se žele družiti i koje poznajemo iz modelarskog svijeta, jer se među njima ne treba raditi reda.
A mi ćemo dobiti vremena za baviti se hobijem i slobodno pisati o tome.
Sve do sada je rađeno u dobroj namjeri, prema svima, sa 100% entuzijazma, bez pitanja o troškovima i vremenu... i uvijek mi prvi.
Sada je jasno, da su samo oni koji su na forumu, jedini koji su to prepoznali i daju nam podršku.
Zbog njih nastavljamo dalje, još intenzivnije - još jednostavnije - još i više!
Hvala na pozivu u Viroviticu.
Na žalost se vjerojatno ipak nećemo vidjeti, kao i neki drugi proizvođači koji su na plakatu.
Datum se preklapa sa velikim sajmom u Beču, gdje smo mi već unaprijed najavljeni.
No imamo novu priliku vidjeti se na susretima u Zg, gdje ćemo sigurno biti.
Za kraj, kao što kažem svima, čuda su rijetka - ali moguća.
Nadam se da ćemo jednog dana čitati ovdje na forumu sve aktivnosti Kc-Vt ekipe, Ri ekipe, St ekipe, puno više Zg ekipe...
Mi ćemo biti tu i svatko se može uvijek pridružiti.
Do novih susreta!