Jedno prijepodne na Zagreb Auto ShowuU vrijeme pripreme za izložbu KŽMZ na Zagreb Auto Showu prijavio sam se za dva prijepodnevna dežurstva, a prvo me zapalo u srijedu 6. travnja. U ekipi su uz mene bili Rudolf i Juraj, dok su u svom pomalo ekskluzivom kutu bili Backo i Domagoj.
Izložba KŽMZ je postavljena u paviljonu 11c (Kineski paviljon). Zadaća nâs dežurnih je - kao obično - da pazimo na izloške, interveniramo u slučaju ''zastoja prometa'' na prugama, provjeravamo jesu li posjetitelji na pristojnoj distanci od maketa i odgovaramo na pitanja znatiželjnika, a usput gledamo ispod oka ne bi li se, nedajbože, neki od modela kakvom nestašku zalijepio za prste. Ali za to nema bojazni - oko svih izložaka su rastegnuti lanci koji označavaju granicu pristupa.
Prvog dana cjelodnevne izložbe (10.00-21.00 h), u srijedu 6. travnja, imali smo dobar posjet - samo prije podne nekoliko stotina znatiželjnika. Prevladavala je odrasla populacija što je razumljivo s obzirom na karakter velesajamske priredbe, ali je bilo i djece predškolske i školske dobi. Mnogi posjetitelji su se zainteresirali za naš hobi i raspitivali se o tehničkim detaljima, cijenama modela i mogućnostima nabave. Stoga početak izložbe možemo smatrati uspješnim.
Iz svog prvog dežurstva prenosim nešto foto-zapisa, pa krenimo redom.
Mi smo ovdje:
Za one koji nisu znali - ovo je Backo…
… a ovo Domagoj:
Vozilo se punom parom: