It is currently 24 Nov 2024, 13:36

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 348 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 19 Nov 2016, 09:59 

Image

Profile  

PostPosted: 19 Nov 2016, 10:02 

Attachment:
14795460070470.jpg
14795460070470.jpg [ 351.33 KiB | Viewed 5070 times ]

Profile  

PostPosted: 21 Nov 2016, 20:18 

04:05 pa nadalje ...

nadam se da bu malo jasnije u kakvom su to društvu bili naši dečki ...

PS. tko prvi prepozna zaradio je doživotno besplatno članstvo na ovom forumu. :think:

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 00:53 

Drago mi je neizmjerno da ste nas dostojno predstavili na jednoj od najznačajnijih izložbi u branši i što je još važnije da ste stretno se vratili. Puno je truda uloženo u ovu prezentaciju jednog malog kluba i malog foruma na velikom eventu.
Nadalje, bez neke kurtoazije želim vam čestitati na odrađenom i prezeniranom i skidam kapu, jer trebalo je to sve ipak iznijeti na krhkim plećima.
Ipak, nekak mi je najdraže da se i moj uradak našao na toj izložbi i upotpunio opći dojam makete.
Bilježim se sa štovanjem.

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 08:43 

Pridružujem se čestitkama.

:text-bravo:

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 15:33 

:text-bravo: :text-bravo: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 16:52 

Bravo momci! :handgestures-thumbup:
Iščekujem sav foto/video materjal! :)

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 22:09 

zglajzan wrote:
Pokorno prosim beriht iz Koelna!

Jedan je Kujundžić u knigi pod nazivom Tragedija hrvatske historiografije pisal o jednom izvorno horvatskom proizvodu, kojeg more i najvekši gospon i najmenjši kmet lahko zdelati - horvatski jal. Taj izum tak dobro pri nama dela da ga ni nemamo vole vunek orsaga horvatskog tržiti, a pri nam je i tak besplatan. Jer nekak mi se čini da uspjeh našeg željezničkog maketarstva možemo opisati kao: gore (vu Koelnu) huk a tu (pri nekojeh kolega maketara) muk. Čim menjšu praksu vu maketarstvu imaš, tim si vekši i još vekiši od najvekšeg maketar.

PS Kulike su vlaki puta prešli po tem mostu od dva luka? Kad bolše pogledam ni to taj luk na spodobu kojeg je napravlen (nekaj to luku fali a ne znam ni sam kaj), a kad se setim zeleneg mosta na Save, nekak si primeram da ni jednu zakovicu na austrijanskem mostu nemrem zbrojati. a morti to ni ni most, pak ak ispod mosta nema potoka, niti reke, to most nemre biti; a ni gelenderni nisu .... joj prešel sam :obscene-drinkingdrunk: 05promila ali ne vu nagibu već vu žilah.... prugica okoli mene sami cugi prehajaju - da mi gospoda ajzlibaneri, štrekari, vahtari i nitnebrojači oprostiju, mortus-us,maskulinum sam, odjavak prosim!

Hvala na zanimljivom i djelomično vrlo točnom tekstu, no ipak je većini sigurno teško čitljiv...
Uz to, forum nam je potpuno otvoren zbog stranih gostiju, koji ga čitaju uz prevoditelje.
Vjerojatno ne trebam niti reći na što to liči u google translate-u... :lol:
Zbog toga, lijepo molim da se tekst napiše gramatički točno na hrvatskom... hvala!

Odgovori odmah slijede... :handgestures-thumbup:

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 23:15 

zglajzan wrote:

PS Kulike su vlaki puta prešli po tem mostu od dva luka?

Teško je točno reći, no moglo bi se ugrubo izračunati.
Vozilo se i 4 kompozicije istovremeno od njih 12, od 9-18, 5 dana.

Brojka je sigurno značajna... 8-)

zglajzan wrote:

Kad bolše pogledam ni to taj luk na spodobu kojeg je napravlen (nekaj to luku fali a ne znam ni sam kaj),

Bojim se da se tu potkrala neka pogreška u gledanju...
Most rađen mjerenjem na licu mjesta + vektorskim projiciranjem na fotografiju.
Fotografija mosta je napravljena tako da smo otišli na brdo preko puta, dok su detalji fotografirani izbliza.
Detalji su također vektorski kotirani, jer se uvijek zna neka dimenzija poznatog objekta.
Npr. , širina tračnica, dimenzija praga, visina ograde, dimenzija lokomotive i putničkog vagona
koji je prolazio po mostu...

zglajzan wrote:

a kad se setim zeleneg mosta na Save, nekak si primeram da ni jednu zakovicu na austrijanskem mostu nemrem zbrojati.

To je betonski most, koji nema zakovice. Imam fotografije sa mosta, oko njega, ispod, sve 4 strane... tako da je teško da se nešto moglo sakriti :handgestures-thumbup:

zglajzan wrote:

a morti to ni ni most, pak ak ispod mosta nema potoka, niti reke, to most nemre biti; a ni gelenderni nisu ....

Most još nije gotov, i imao takvu oznaku u sredini.
Dapače, nikome to nije smetalo i svi su po stavljenim fotografijama shvatili što gledaju.
Bilo je fora gledati potpune laike, poput majki sa djecom, kako objašnjavaju djeci što gledaju.

Visina i konfiguracija terena je tako napravljena da je uračunata šuma sa smrekama visine do cca 28cm.
Također se je sa fotografije radila vektorska krivulja pune visine šume ispod njega i onda odradila razlika visine.

Ograda je poseban problem, jer je L profil u stvarnosti 4x4cm i postoji žičana zaštita.
Najmanje što sam do sada našao je mesingani profil 1x1mm, dok žicu nisam našao niti blizu.
Čim nađem prihvatljivi kompromis, to će se napraviti.

Da ne skrećemo sa teme, fotografije tih detalja će biti u posebnoj temi o konstrukciji mosta.

Za kraj ću samo napisati koja je glavna ideja te diorame.
Vrlo je jednostavno.
Ne mora biti sve baš 100% točno.

Ali bih jako volio bih da me "jako podsjeća" ovdje - na sve prekrasne trenutke provedene tamo! :greetings-wavingyellow:

Profile  

PostPosted: 22 Nov 2016, 23:18 

Hvala svima na lijepim riječima podrške ovdje i telefonskim pozivima podrške koje sam danas primio!

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 348 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  Next

All times are UTC + 1 hour