Božičkov muzejski vlak Maribor - Dravograd, 6. prosinca 2018.
Prvi dani prosinca 2018. bili su ispunjeni intenzivnim railfanovskim aktivnostima. Tek smo se vratili iz Delnica kada je prijatelj Vjekoslav pozvao zagrebačku ekipu na vožnju Božičkovim muzejskim vlakom na relaciji Maribor - Dravograd i(n) obratno. Prijedlog je naravno prihvaćen, tim prije jer se nitko od nas ranije nije vozio tom atraktivnom prugom. U ekipi smo bili petorica - Vjekoslav (ja ga zovem Slavek), Nenad, Berislav, Daco i moja malenkost. Putovali smo Nenadovim automobilom i tako si omogućili elastičnost u kretanju. Bilo je dogovoreno da nas Nenad i Slavek dočekaju u Zaprešiću gdje ćemo se ukrcati u Nenadov auto, a Berislav je u Zagrebu pokupio Dacu i mene.
Nije počelo najbolje - u Stenjevcu nas je zadesio izvanredni događaj pa je Nenad morao doći po nas:
Vlak je imao polazak tek u 12:55 pa smo imali vremena na pretek. Odlučili smo obaviti očevid radova na pruzi Maribor - Šentilj, gdje je u toku kapitalni remont. Fotografije su snimljene u Šentilju gdje radi više ljudi nego na čitavoj pruzi Dugo Selo - Križevci:
Daco u svom elementu: