Attachment:
DSC_0076.JPG [ 221.89 KiB | Viewed 12572 times ]
Attachment:
DSC_0010.JPG [ 243.08 KiB | Viewed 12572 times ]
Attachment:
1996-12 2.jpg [ 171.73 KiB | Viewed 12572 times ]
Marko 0909 wrote:
Da se to ne bi ovdje dogodilo jednostavno neke ljude treba maknuti.
Još jednom skidam kapu.
Skinuo bih i ja kapu ali ni ski-šljem s vizirom mi nije pomogao. Ali to je druga priča, osobna i snježna. Ali dobro zvuči u gradu sa zimom bez snijega.
Da treba maknuti nekoga ili više nas homo sapiensa, da slažem se. Prvo bih uklonio sebe a onda...ta opasna i samozatajna osoba zvana Stanišić, to je target za maknuti ili možda maknuti sa dodatkom "s" (Smaknuti), pitanje je sad. Eto ga na slicu
broj 1 u bezazlenoj reportaži kad je još bio dalko od marginalne grupe željezničara - marginalne jer se bliži penzion a tad novi početak. Zalagao se je 1978. i za otvaranje Željezničkog muzeja pri ŽTP Zagreb. Al je svašta se dogodilo u proteklom periodu, osnovao se muzej a izgubio tlo pod nogama muzeja, eksponati idu u hrđu, a sam ŽTP je narasao i ojačao za neretvanski falček pruge i istarske željeznice, ali badava vam jaki gemišt kad tamo HŽ sve manje i manje vozi...
Tu na slici 2 pratimo unificirani raster kolosjeka koji se može primjeniti i u ovoj temi, naravno opet će netko reći da onaj što na karikaturi uzvikuje, da je to objeda i jal, da je ko "ja". Ali ako je to tko 1978. i pomislio od tadašnjih funkcionera, Žetepejko je još godinama izlazio, desetljeće i više, što znači da je cijeli list Željezničara stao pred njega... jer karikatura nije osmrtnica.... iako za Zagreb Ranžirni je baš tak zišo... Tko bi si mislio da će biti: bolje na Zapadnom i Karlovcu nego na Ranžirnom (narodni naputak poslovica za HŽ Cargo manevriste)
Bliže smo tako narodu s vagonima, ko i Hrvatska vojska narodu, jer slabe su vojničke menze pa profi vojnici jedu nakon ručka u vlastitoj režiji čokolino...
Još za kraj početka, konstruktivni prijedlog opreme početnika prometnika na pokaznoj maketi.... (Slika 3) bar se bude prašilo sve u šesnaest! Uostalom sljedeća Direktiva EU bit će usmjerena na zabranu korištenja snage jače od jedne konjske snage u odstranjivanju prašine iz tepiha u populaciji želje. prometnika..