It is currently 28 Nov 2024, 00:23

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 202 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 03 Dec 2012, 18:22 

Koliko ja mogu vidjeti, tvoje prerade su bez dileme potpuno ravnopravne sa tvorničkim - ako ne i bolje.
Čak i ovaj Hayden je sa 10cm sasvim ok, dok tek jako, jako blizu i pod rukom se vidi kako je napravljen.

Objektivno, modeli se rijetko gledaju bliže od 30-ak cm, tako da se najsitnije nesavršenosti stvarno ne vide.

Dapače, baš si mi dao volju da se sam upustim u budućnosti u preradu jednog svog Roco BR182 u... :whistle:

Hvala ti!

:B

Profile  

PostPosted: 03 Dec 2012, 19:52 

Navali imenjače :)

Profile  

PostPosted: 03 Dec 2012, 20:44 

Halo!!!!

Fleischmann, nekad pojam kvalitete, sad daje gore dekale. Jao meni. Pa zašto onda imaju tampo štampaće.

Profile  

PostPosted: 04 Dec 2012, 18:07 
Site Admin

Kao poklonik modela naše regije zadivljen sam tvojim modelima i zahvalan što si podjelio s nama dio tvoga prebogatog iskustva!
Dakako s nestrpljenjem očekujem dalje tvoje priloge i želju da jednog dana vidim fantasy land i modele "uživo"! D-)

Profile  

PostPosted: 04 Dec 2012, 22:32 

H0 amater wrote:
Halo!!!!

Fleischmann, nekad pojam kvalitete, sad daje gore dekale. Jao meni. Pa zašto onda imaju tampo štampaće.

Racionalizacija... :doh:
Napraviti što jeftiniji model :DN

Sada svatko tko napravi model sa dekalima, može reći da je baš - kao tvornički! :)

No, to je i više nego ok. Kada se samo sjetim od kuda smo počeli i mehanotehnike,
ovo danas je ipak, budimo objektivni i skromni - "svemir"... :GUN

Profile  

PostPosted: 05 Dec 2012, 20:32 

pratil sam te radove i prije ,ali neznam kaj bi rekel osim svih pohvala,od kalupa,motorizacije i nakraju naravno decala,koji su za moj ukus vrhunski,ja sam pokušaval na kamionima i cestovnjacima ,neki su bili uspješniji ,a neki...hm,i dalje sa zadovoljstvom pratim prugica

Profile  

PostPosted: 05 Dec 2012, 22:17 

:DROOL
ova tema mi je nekako do sada promakla! ali jedino što mogu iskomentirati je :DROOL

i na modele i na rad... i na TRUD!!! i volju! i i i... ok... idem disati u papirnati škarnicl...

ovaj forum će me prije ili kasnije koštati blažeg srčanog!

Profile  

PostPosted: 05 Dec 2012, 22:53 

H0modelar wrote:

Racionalizacija... :doh:
Napraviti što jeftiniji model :DN

Zinzi je na forumu sredio pahuljice sneguljice i time otvorio vrijeme godine, kad imamo modelari više slobodnog vremena za uživanciju u našem hobiju.
Zbog toga ću danas pisati malo o tome, gdje se mogu dobiti najjeftiniji materiali. Nadam se, da neće ovo ispasti previše kao EPP.

Vjerujem, da je svatko tko čita ovaj forum, u nekom momentu u iskušenju da i sam nešto napravi. I onda uvidi da nema pravog materiala. Doduše neki seću plastiko od CD kutije, drugi vide, da se nekih plastika uopšte ne može lijepiti i slično.

Ja koristim isključivo materiale firme Evergreen. Oni su Mercedes na tome području, a imaju gotovo sve što je potrebno modelarima. Dakle, postoje teksture ploča svih debelina od 0,1 do 5 mm, problem su samo profili koji su pakirani u 10 komada, a zbog toga jim je konačna cijena prilično visoka jer jih trebate puno različitih.
Naravno, prvo sam se okrenuo Kini, jer su oni poznati da naprave kopije svega. Tako sam došao do prodavača koji prodaje te profile. Mix komplet sadrži 45 komada raznih profila dužine 500mm, što je dovoljno za sva vozila i sve modele koje čete stvoriti i to za 14 Eura.

Image

Oni, koji „piturate“ modele, sami znate, da je maskirna traka vrlo bitna. Najbolja je Tamiya, a jer je Japan bliže Hongkongu, cijena je dosta niža od naše. Ovo pakovanje dobite za 9 Eura, a Ljubljani je komad 7 Eura.

Image

Za kraj još jedna ideja. Svi kupujemo kao ludi putničke vagone firme Acme, koji je počeo raditi vagone sa ex YU područja. Da li ima iko od vas unutra putnike ili jih fulate prazne? Razlika je ogromna. Problem malih figurica je opet valjda cijena, Kineza ima puno, zbog toga prodaju i figurice u max pakovanju (60 komada) za 11 EUR.

Image

I na kraju najbitnije. Zbog ekonomskih razloga dosta firma iz Kine šalje u Evropu robu BEZ poštarine i naravno BEZ carine, jer je sve dosta jeftino.
Na kraju još linkovi do prodavača na ebayu, koji su stvarno TOP (bar ja nemam problema sa njima :think:

Everestmodel

RC Sausage Dog

Last edited by H0 amater on 05 Dec 2012, 23:35, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 05 Dec 2012, 23:01 

Upao sam u temu kad je vec malo odmakla. (na zalost). Medjutim pratim je sa zanimanjem i moram priznati (a uvjek volim biti iskren) nesto cu rado preskociti dok cu se sa necim drugim zasigurno bolje pozabaviti. Jedno je sigurno - u H0 amateru dobili smo malog "guru-a" u samogradnji. Mozda mnogima bude u buducnosti to i glavna zanimacija. Meni je skoro pa malo dosadilo slaganje makete kad joj se covjek ne moze posvetiti 100%. S druge strane zanimaju me mali sitni strojevi za obradjivanje metala. Nesto sto bi se i te kako poklopilo sa svime sto je H0 amater do sada iznio. Narocito me odusevilo kad sam procitao o jetkanju, za koje znam da se svatko (netko prije netko malo kasnije) moze nauciti. No i tu je potrebna sirokogrudna suradnja izmedju pojedinaca. Ne moze jedan covjek imati znanja o svemu a jos manje potrebnog materijala za samogradnju (mislim tu na mini glodalice, mini tokarske strojeve itd, itd) Napomenut cu kako svakodnevno pratim dogadjaje na jednom svedskom forumu u temi "samogradnja u mesingu". Vjerujte da :o :DROOL . A evo nam sad prilike da nam H0amater pojasni sve to i na domacem jeziku.
Zasigurno cu se jos osvrnuti i postaviti pitanja H0amateru, ali nek se jos malo ugrije. Spomenuto je kako ovaj forum nije svratiste "brojaca zakovica". Ja smatram da su bas ti najzasluzniji za preljepe diorame, makete, predivne modele u samogradnji. Uvjeren sam da ce se mnogi sloziti u tome. Hvala bogu, sto nam je poslao H0amatera...
...a jesam se raspisao, sorry

Profile  

PostPosted: 05 Dec 2012, 23:11 

pyriel wrote:
:DROOL
ovaj forum će me prije ili kasnije koštati blažeg srčanog!

He he, neće neće. Sad, kad imaš maketu več si u sanatoriju nas hobista. Super ti je maketa, jedino pazi na uspone. Ove današnje H0 mašine su tako snažne, da bi mogle vući i vertikalno. Jedini problem su dugi putnički vagoni, jer se oću rasklopiti. Samo na to pazi. Ja imam uspon samo 2 do 3%, jer su mi vagoni usred brda išli nazad a mašina napred. :BLACK-: A što si staviu gumu izpod šina - bravo - super ideja, ja sam koristio isto, samo malo širu gumu od 2 mm. Super akustika, ojača zvuk kao bas gitara jer se zvuk odbije gore.

Bravo još jednom za rad na maketi. :clap: :clap:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 202 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour