@ VladimirSKao prvo, puno ti hvala da si napisao svoja razmišljanja.
Sada si nam riješio dobar dio enigmi koje smo imali.
@ Pretpostavljam da vam je upala u oko "lagana ekskluzivnost". Bez uvrede ali to je istina.Vrlo vjerojatno je istina, ali samo tebi i onima koji tako razmišljaju - bez ikakvog stvarnog razloga!
Na brzinu, postoje tri ogromna logička "problema" potkrijepljena činjenicama i logikom razmišljanja.
Kao prvo, zovemo već 3 godine da se ljudi ovdje druže i pišu... objavljuju svoje radove.
Dakle sve, nema razlike tko je u klubu ili vlasnik dućana ili... svi smo jednaki.
Da budemo prvi, mi pišemo o klubu, dućanu... fotke, reportaže... organiziramo druženja... osobno dajem
poklone za posjetioce... više ne znamo što bi.
Pojava A : dvije uprave i članovi kluba nas ignoriraju 3 godine
Pojava B : vlasnik tog dućana ne piše ovdje već drugdje
Pojava C: ti pišeš puno više drugdje nego ovdje
Rezultat: apsolutno svi imate pravo raditi što želite, mi to moramo prihvatiti kao činjenicu.
Nedavno imaš novog člana Polaris koji objavi svoje prve radove weatheriranja bez alata.
Obzirom da je početak i bez airbrusha - pa kako drugačije bi moglo izgledati?
Ne da mu radove nismo obrisali, nego smo člana koji ga je bez takta izvrijeđao - udaljili...
Tema ti i dalje stoji, pogledaj malo, samo su ružne stvari obrisane.
Dakle, činjenica druga: ne da nismo ekskluzivni - nego štitimo početnike više nego iskusne članove!
I za kraj najveći paradoks.
Svi se bunimo da je ovo skup hobi - i je.
Mi "malo ekskluzivno" putujemo u okolinu za 15-20E po izletu, da vidimo kako izgleda nešto uživo (krajolik ili vlak)
i da naučimo kako bi trebali napraviti nešto... kako to izgleda kada je gotovo.
Pa nije li onda najjeftinije (nula kn, nula Euro) sjediti doma za računalom, gledati fotke i sudjelovati na forumu ?!?!?!??!!?
Nama bi to bio dokaz, da se isplati javno objavljivati radove i paziti na pravopis i sve detalje javnog rada.
Ovako, samo sebi stvaramo dodatne probleme i troškove...
Itd...itd...
Da ne duljim, vrlo vjerojatno su svi argumenti na našoj strani - no zadnju riječ imate vi.
Nikoga se ne sili ni na što, niti se može - niti se želi.
No nakon ovoliko vremena, sve stvari su jasne.
Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko...
A svi koji za stotinjak kuna odu do Graza, uskoro mogu vidjeti da sve što pišu i objavljuju
ovakvi modelari - je potpuno normalno... i izgleda ekskluzivno!
Ako nam se nešto ružno u životu ne desi, mi ćemo i dalje ići... i dalje fotkati...
ali i dalje biti dostupni svakome tko se želi sa nama družiti...