It is currently 31 Jan 2025, 00:49

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
  Previous topic | Next topic 

Što mislite
Mali Vlakovi bi trebali ostati takvi kakvi jesu, bez promjena 18%  18%  [ 7 ]
Forum i portal treba promijeniti ali ne radikalno 47%  47%  [ 18 ]
Forum i portal treba promijeniti radikalno 34%  34%  [ 13 ]
Total votes : 38
Author Message
PostPosted: 26 Sep 2015, 23:28 

Dugo me nije bilo i vidim da se situacija opasno zahuktava. To je dobro.
H0 modelar u principu se slažem sa tvojim stavovima i razlozima oko promjena. Bolje imati 30 aktivnih nego 300 neaktivnih članova. E sada zašto je samo 30 aktivnih to je također druga priča. Kome krivo, kome pravo ali... Mala pokrivenost, slaba gledanost, lagana ekskluzivnost samo su neki od razloga. Ovaj forum je u startu počeo kao revolt i time je dio ljudi, koji bi došli, u startu odbio. Kako kažeš mnogi sada dolaze i kradu materijale što opet ide na štetu foruma. Također dobar dio ciljane skupine (članovi KZMZ) se ne snalazi u ovim vodama.
Kad smo kod Kluba, da ne širim na dvije teme, sjetite se prošle skupšine i tko je gdje sjedio i kakvi su bili komentari u diskusiji. Pogotovo Modelaru na tvoje prijedloge. Moj stav o tome rekao sam Daci na prošloj skupštini KZMZ-a i ne želim ga ovdje iznositi. Ako je on zaboravio možemo porazgovarati na PM ili se naći "u živo"
Pretpostavljam da vam je upala u oko "lagana ekskluzivnost". Bez uvrede ali to je istina. Kako sam već spomenuo Klub i skupštinu to se preslikalo i ovdje. Mala grupa ljudi radi divne stvari i uživa u druženju. Međutim ponekad djelujete kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti. To može ljude odbiti.
Ovo stvarno je vrlo ekskluzivan hobi. Da bi opstao treba mu podmladak kojeg nema bez popularizacije hobija. Okolnosti su takve kakve jesu no ipak se nešto popularizira s Backovom maketom. Trebat će dosta vremena da se to pretoči u posjećenost foruma (da ga pitate da nas malo izreklamira?).

Mudrujem oko ovog posta preko pola sata a prošla je i ponoć tako da dosta za sada.

p.s.
Po svim kriterijima prepoznao sam se među onih 300 pa kako god odlučili bit će u redu. No hard feelings. Znam da uvijek mogu nazvati i pitati za pomoć.

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 00:18 

Hm ne vidim razlog zašto bi se forum i portal mjenjali radikalno?

Što se pod time misli?

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 00:53 

Marko 0909 wrote:
Hm ne vidim razlog zašto bi se forum i portal mjenjali radikalno?

Što se pod time misli?

Zanemarite pitanja našao sam odgovore.

S vremena na vrijeme neke stranice mi se ne žele otvoriti, a ni slike pojedinih članova ne mogu vidjeti.

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 01:31 

Da malo i ja prokomentiram ovo.

Za promjene jesam. Što se tiće nekakvih uvredljivh komentara, nekih velikih skretanja s teme nisam primjetio.

To zahvaljujuči moderatorima.

One najaktivnije članove poznajem i privatno.

Ovaj forum je dokaz kako nekolicina entuzijasta kvalitetnim raspravama dolazi do cilja, a to je realizacija ideja i istinsko uživanje u istom.

Razlog zašto pišem u ovo gluho doba je i taj što sam do sada radio na svojem projektu (maletica) i još uz to servisirao 3 lokomotive.

Crknut sam od rada, ali je zato osjećaj neopisiv. Malo off topic :BLACK-:

Ovaj forum i ono malobrojno društvo koje je aktivno dokazuju da smo po pitanju nekih stvari klub KŽMZ jednostavno nadmašili.

Činjenica je da su nas stavili na svoju web stranicu, ali koliko će to privući ostale članove kluba da se pridruže ne znam.

Određeni članovi kluba čak i na moju molbu da naprave temu (npr. reportažu izložbe, burze, akcije itd.) na ovom forumu jednostavno odbijaju. I kažu da će sve staviti na drugi forum.

Kakve koristi klub i ostali članovi imaju od toga. :DIS

Što se tiće novih promjena ja ih podržavam. Takve "stroge" uvjete imaju svi ozbiljniji forumu vezani za neko područje.

Nadam se da će promjene donijeti pozitivne rezultate.

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 07:25 
Site Admin

Vladimir S -"Mala grupa ljudi radi divne stvari i uživa u druženju. Međutim ponekad djelujete kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti. To može ljude odbiti."

U svom dugogodišnjem bavljenju malim i velikim vlakovima bilo je uspona i padova kao i u svim ostalim oblicima života. Kao jedan od osnivača kluba pratio sma gotovo sva događanja i u velikoj većini aktivno učestvovao. Nebi htio sada razglabati o odnosima u klubu ali kao stari član snažno sam podupirao ideju o promociji modelarstva i maketarstva i u elektronskim medijima.
Klupska službena stranica imala je ograničene mogućnosti tako da smo nekolicina članova s ostalim poklonicima modelarstva pokrenuli forum pa kasnije i portal kako bi približili još više čari hobija! Aktivnosti kluba su najposjećenije stranice na forumu ali učešće aktivnih članova kluba je vrlo skromno a podrška čelništva deklarativna.
Svojim hiperaktvnim učešćem na ovom forumu ne mogu se svrstati zatvorenu skupinu, jer sva moja zapažanja uvijek djelim sa svima vama koje to interesira !
Pojam interes je čudna misao u našim krajevima! Svaki konstruktivni prijedlog na forumu je prihvaćen, broj priloga i materijala nije ograničen a pasivnost dominira! A svaki dobonamjerni član foruma s nekoliko klikova od kuće, za vrijeme pauze na radnom mjestu, čekajući u prometnoj gužvi, može se uključiti u rad foruma podijeliti s nama svoja zapažanja, novosti, uspjehe, neuspjehe...
Što zapravo odbija članove kluba i foruma da aktivno učestvuje? Da li je samo inertnost, nekakvo politikanstvo ili ...
Zato mala grupa ljudi radi divne stvari i uživa u druženju ! - koja apsolutno nije mala jer se ne želi družiti!

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 09:47 

@ VladimirS

Kao prvo, puno ti hvala da si napisao svoja razmišljanja.
Sada si nam riješio dobar dio enigmi koje smo imali. :shock:

@ Pretpostavljam da vam je upala u oko "lagana ekskluzivnost". Bez uvrede ali to je istina.

Vrlo vjerojatno je istina, ali samo tebi i onima koji tako razmišljaju - bez ikakvog stvarnog razloga! :doh:

Na brzinu, postoje tri ogromna logička "problema" potkrijepljena činjenicama i logikom razmišljanja. ;)

Kao prvo, zovemo već 3 godine da se ljudi ovdje druže i pišu... objavljuju svoje radove.
Dakle sve, nema razlike tko je u klubu ili vlasnik dućana ili... svi smo jednaki.
Da budemo prvi, mi pišemo o klubu, dućanu... fotke, reportaže... organiziramo druženja... osobno dajem
poklone za posjetioce... više ne znamo što bi.

Pojava A : dvije uprave i članovi kluba nas ignoriraju 3 godine
Pojava B : vlasnik tog dućana ne piše ovdje već drugdje
Pojava C: ti pišeš puno više drugdje nego ovdje

Rezultat: apsolutno svi imate pravo raditi što želite, mi to moramo prihvatiti kao činjenicu. :?

Nedavno imaš novog člana Polaris koji objavi svoje prve radove weatheriranja bez alata.
Obzirom da je početak i bez airbrusha - pa kako drugačije bi moglo izgledati?

Ne da mu radove nismo obrisali, nego smo člana koji ga je bez takta izvrijeđao - udaljili... 8-)
Tema ti i dalje stoji, pogledaj malo, samo su ružne stvari obrisane.

Dakle, činjenica druga: ne da nismo ekskluzivni - nego štitimo početnike više nego iskusne članove! :GUN

I za kraj najveći paradoks.
Svi se bunimo da je ovo skup hobi - i je.
Mi "malo ekskluzivno" putujemo u okolinu za 15-20E po izletu, da vidimo kako izgleda nešto uživo (krajolik ili vlak)
i da naučimo kako bi trebali napraviti nešto... kako to izgleda kada je gotovo.

Pa nije li onda najjeftinije (nula kn, nula Euro) sjediti doma za računalom, gledati fotke i sudjelovati na forumu ?!?!?!??!!? :doh:
Nama bi to bio dokaz, da se isplati javno objavljivati radove i paziti na pravopis i sve detalje javnog rada.
Ovako, samo sebi stvaramo dodatne probleme i troškove... :roll:

Itd...itd...

Da ne duljim, vrlo vjerojatno su svi argumenti na našoj strani - no zadnju riječ imate vi.
Nikoga se ne sili ni na što, niti se može - niti se želi.
No nakon ovoliko vremena, sve stvari su jasne. :roll:

Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko...

A svi koji za stotinjak kuna odu do Graza, uskoro mogu vidjeti da sve što pišu i objavljuju
ovakvi modelari - je potpuno normalno... i izgleda ekskluzivno!

Ako nam se nešto ružno u životu ne desi, mi ćemo i dalje ići... i dalje fotkati...
ali i dalje biti dostupni svakome tko se želi sa nama družiti...

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 09:57 

@ Marko 0909... Što se tiće nekakvih uvredljivh komentara, nekih velikih skretanja s teme nisam primjetio.

Nije uvijek jednostavno i često je mučno - ali se pokušava uvijek pravedno zaštititi onoga tko nije kriv...
To je dodatan razlog zašto bi htjeli to izbjeći u budućnosti :handgestures-thumbup:

@ Ovaj forum i ono malobrojno društvo koje je aktivno dokazuju da smo po pitanju nekih stvari klub KŽMZ jednostavno nadmašili.

Ma i mi neki smo članovi kluba... i bez Dace imali bi izložbu na klupama u parku... ali nema potpore...

@ Određeni članovi kluba čak i na moju molbu da naprave temu (npr. reportažu izložbe, burze, akcije itd.) na ovom forumu jednostavno odbijaju. I kažu da će sve staviti na drugi forum. Kakve koristi klub i ostali članovi imaju od toga. :DIS

Eto, sve ti je jasno... :roll:

Što se tiće novih promjena ja ih podržavam. Takve "stroge" uvjete imaju svi ozbiljniji forumu vezani za neko područje.
Nadam se da će promjene donijeti pozitivne rezultate.

Vjerojatno to tako mora biti... :doh:

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 10:48 

Iako me nema često na forumu (ne stignem zbog posla - a zbog toga pati i maketa) slažem se sa idejom o promjenama na forumu.
Često usput navratim da vidim što ima novog, tko je što napravio, tko je gdje bio...

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 19:17 

Samo da malko nadopunim H0 modelara. Da ne ostane nezabilježeno ...

Nekolicini članova sam pomagao u postavljanju postova,
oni su meni slali fotke i tekst mailom a ja sam objavljivao u njihovo ime. Da bi bili ekskluzivni ...

Nekolicini članova sam odgovarao na njihova modelarska pitanja koja su mi poslali u poruci
iako sam ih molio (a obećali su) da rekonstruiramo cijelu diskusiju na forumu
da i ostalo članstvo nešto sazna ili nauči, to se nije rekonstruiralo ...
Vjerovatno pitanja nisu bila dovoljno ekskluzivna

Nekolicinu članova sam što porukama, što mailovima, što osobno nagovarao da objave barem pokoju fotku
s izleta i sajmova na kojima smo se sretali. pa opet ništa ... Čak sam žicao i neke od članova da pozovu
neaktivne a registrirane članova da se pa bar malo aktiviraju.

Sve u želji da budemo ... što ...ekskluzivni forum ???

Daco je postavio preko 10.000 fotki, što modela, putopisa, izleta ...
Zašto? Ekskluzivno samo za sebe da im se divi kada se opet logira ...
Gotovo svi pogledaju ali nitko da se osvrne. Čak ni smajlićem

Četiri admina godišnje ulože novaca za domenu, hosting da bi se sami, ekskluzivno, divili.
Lagano ...

Modovi i admini potroše godišnje toliko i toliko radnih sati na održavanju foruma da bi se sami sebi mogli diviti ...

I za kraj, jedna ekskluzivna vijest
Forum nećemo ugasiti.

:B

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 19:54 

felix wrote:
Samo da malko nadopunim H0 modelara. Da ne ostane nezabilježeno ...

A-ha!
To je ono moje gore " Itd..itd..." :)

Čekaj tek kada Daco napiše ostatak... :shifty:

:BULBAR

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour