It is currently 31 Jan 2025, 00:30

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
  Previous topic | Next topic 

Što mislite
Mali Vlakovi bi trebali ostati takvi kakvi jesu, bez promjena 18%  18%  [ 7 ]
Forum i portal treba promijeniti ali ne radikalno 47%  47%  [ 18 ]
Forum i portal treba promijeniti radikalno 34%  34%  [ 13 ]
Total votes : 38
Author Message
PostPosted: 27 Sep 2015, 20:11 

Eto, da i ja nešto napišem oko toga.

Znam, da je puno posla sa adminstracijom foruma, i sa svim poslom oko toga. Sam održavam par servera zbog toga znam koliko je posla oko održavanja i sređivanja foruma i portala.

Pohvala svim adminima, posebno felixu, kojeg uvjek kada nešto ne ide kontaktiram, za pomoč, a felix kao da je uvjek uz kompjutor pruža pomoč.

Forum je namijenjen nama, modelarima, koji putem predstavljanja svojih radova dajemo ideje za izradu nekih stvari, ili nekome pomognemo da nešto usavrši, napravi neko poboljšanje itd.

Bez veze je forum u koji niko ne piše, pa ako ništa drugo da se napiše i koja šalu. Nadam se da če forum ostati još dugo među nama, da predstavimo još koji projekt, predstavimo još kakvu prugu, maketu itd.

Lp,
Sebastjan

Modelne železnice

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 20:48 

felix wrote:

I za kraj, jedna ekskluzivna vijest
Forum nećemo ugasiti.

:B

:gun-toot: :gun-toot: :happy-partydance:

Profile  

PostPosted: 27 Sep 2015, 22:44 

Malo sam uzburkao vodu i vidim da funkcionira.

Ajmo od onoga za što sam znao da će se svi uloviti.
Dakle napisao sam:
"Međutim ponekad djelujete kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti."
Znači nisam rekao da vi jeste takvi nego da ponekad djelujete, izgledate, nalikujete. Koji još sinonim se može upotrijebiti?

Napisao si:
"Mi "malo ekskluzivno" putujemo u okolinu za 15-20E po izletu, da vidimo kako izgleda nešto uživo (krajolik ili vlak)
i da naučimo kako bi trebali napraviti nešto... kako to izgleda kada je gotovo."

Pa to i je stvar. Osjeti se taj dašak lagane ekskluzivnosti. Mi smo bili tu i tu. To saznam tek kada pročitam na forumu. Vozili smo dugačke vlakove, pročitam na forumu. Pitao sam par puta jesu li to planirani susreti i odgovor je bio - Čujemo se telefonom pa se nađemo. Ide uvijek ista ekipa, vlakove vozi uvijek ista ekipa i na kraju na forumu je aktivna uvijek ista ekipa. Nekima se teško uključiti u tu istu ekipu a neki nakon toga baš i nemaju volje uključivati se.
Opet se vraćam na skupštinu. Ekipa koja vodi forum i koja je najaktivnija u "fizičkim" radovima i aktivnostima u klubu sjedila je zajedno za stolom. Ne znam jesi li to vidio ali meni je bilo zanimljivo promatrati druge dok je trajala diskusija oko vaših (tvojih) prijedloga. Bili su popraćeni sa negodovanjem, podsmjehom i na trenutke otvorenim prezirom. Za dobar dio te ekipe ste vrlo ekskluzivni.

"Pojava A : dvije uprave i članovi kluba nas ignoriraju 3 godine
Pojava B : vlasnik tog dućana ne piše ovdje već drugdje
Pojava C: ti pišeš puno više drugdje nego ovdje"

Ovo sve je na žalost istina. A i B ne mogu komentirati a za C... Ne pišem puno jer mislim da je bolje šutiti nego pričati bez veze. Nemam facebook i stran mi je koncept lajkanja radi lajkanja, jednostavno to nisam ja. To ne znači da ne pratim što se događa. Osim toga nisam svaki puta ulogiran. Ako imam što za reći nije problem napisati (vidi priloženo). Više pišem na drugom forumu igrom slučaja. Tamo se pojavila tema koja me baš zanima i jedno aktualno događanje koje sam bio u mogućnosti posjetiti.
Pazite ovo o lajkanju nije komentar o članovima koji pišu na forumu. To je komentar o meni osobno.

"Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko..."

Sada si me malo nisko bocnuo, meni ovako nešto nebi nikada palo na pamet. Rekao sam da pratim što se događa i to mi čini veliko zadovoljstvo. Članovima koje si naveo mogu samo skinuti kapu do poda a svi mi od njih možemo jako puno naučiti.

Ovo sve što pišem je odaziv na diskusiju. I sam kažeš da svatko ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje. Možda je moj problem što nemam straha reći ono što neki misle pa sada ispadam "bitch" jer sam rekao to što sam rekao (koji je izraz za mušku bitch?). Zato nema potrebe za ironijom koju sam osjetio u početku tvog odgovora. Ako sam krivo osjetio onda se ispričavam.

Na kraju H0modelar, Felix, Daco, stvarno cijenim vaš rad i trud oko foruma. Imate moju podršku oko promjena ako će te ih provoditi. Mislim da o većini stvari razmišljamo vrlo slično, samo se razlikujemo u nekim koncepcijskim stvarima ali to je dobro. Ako bi svi mislili i govorili isto mogli bi se odmah kolektivno pokopati
:digg
Dakle smijete mi sve reći ali ne pucajte u glasnika. Ja vam nisam neprijatelj.

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 00:05 

Vladimir S. wrote:
Malo sam uzburkao vodu i vidim da funkcionira.

Ajmo od onoga za što sam znao da će se svi uloviti.
Dakle napisao sam:
"Međutim ponekad djelujete kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti."
Znači nisam rekao da vi jeste takvi nego da ponekad djelujete, izgledate, nalikujete. Koji još sinonim se može upotrijebiti?

Napisao si:
"Mi "malo ekskluzivno" putujemo u okolinu za 15-20E po izletu, da vidimo kako izgleda nešto uživo (krajolik ili vlak)
i da naučimo kako bi trebali napraviti nešto... kako to izgleda kada je gotovo."

Pa to i je stvar. Osjeti se taj dašak lagane ekskluzivnosti. Mi smo bili tu i tu. To saznam tek kada pročitam na forumu. Vozili smo dugačke vlakove, pročitam na forumu. Pitao sam par puta jesu li to planirani susreti i odgovor je bio - Čujemo se telefonom pa se nađemo. Ide uvijek ista ekipa, vlakove vozi uvijek ista ekipa i na kraju na forumu je aktivna uvijek ista ekipa. Nekima se teško uključiti u tu istu ekipu a neki nakon toga baš i nemaju volje uključivati se.
Opet se vraćam na skupštinu. Ekipa koja vodi forum i koja je najaktivnija u "fizičkim" radovima i aktivnostima u klubu sjedila je zajedno za stolom. Ne znam jesi li to vidio ali meni je bilo zanimljivo promatrati druge dok je trajala diskusija oko vaših (tvojih) prijedloga. Bili su popraćeni sa negodovanjem, podsmjehom i na trenutke otvorenim prezirom. Za dobar dio te ekipe ste vrlo ekskluzivni.

Ovo sve je na žalost istina. A i B ne mogu komentirati a za C... Ne pišem puno jer mislim da je bolje šutiti nego pričati bez veze. Nemam facebook i stran mi je koncept lajkanja radi lajkanja, jednostavno to nisam ja. To ne znači da ne pratim što se događa. Osim toga nisam svaki puta ulogiran. Ako imam što za reći nije problem napisati (vidi priloženo). Više pišem na drugom forumu igrom slučaja. Tamo se pojavila tema koja me baš zanima i jedno aktualno događanje koje sam bio u mogućnosti posjetiti.
Pazite ovo o lajkanju nije komentar o članovima koji pišu na forumu. To je komentar o meni osobno.

"Nadam se da mi nećeš zamjeriti što uživam u "maketama" uživo kao Semmering ili Tauern,
niti što uživam i stalno učim o radovima koje rade sini, tjan, cis, jure, mmatja, niko..."

Sada si me malo nisko bocnuo, meni ovako nešto nebi nikada palo na pamet. Rekao sam da pratim što se događa i to mi čini veliko zadovoljstvo. Članovima koje si naveo mogu samo skinuti kapu do poda a svi mi od njih možemo jako puno naučiti.

Ovo sve što pišem je odaziv na diskusiju. I sam kažeš da svatko ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje. Možda je moj problem što nemam straha reći ono što neki misle pa sada ispadam "bitch" jer sam rekao to što sam rekao (koji je izraz za mušku bitch?). Zato nema potrebe za ironijom koju sam osjetio u početku tvog odgovora. Ako sam krivo osjetio onda se ispričavam.

Na kraju H0modelar, Felix, Daco, stvarno cijenim vaš rad i trud oko foruma. Imate moju podršku oko promjena ako će te ih provoditi. Mislim da o većini stvari razmišljamo vrlo slično, samo se razlikujemo u nekim koncepcijskim stvarima ali to je dobro. Ako bi svi mislili i govorili isto mogli bi se odmah kolektivno pokopati
:digg

Prvo i osnovno ti nisi nikakva muška kuja. Traženje riječi ti definitivno netreba niti takva riječ postoji. :greetings-wavingyellow:

Naš hobi u današnja vremena je nažalost ekskluziva i ljudi na naše vlakove gledaju kroz prizmu novca. Znam to jer ljudi prije negoli me pitaju za vrijednost sami lupaju peteroznamenkaste cifre.

Stariji ljudi mi vele da je nekad to bilo teško nabaviti i da je bilo skupo. Ja im vjerujem na riječ jer danas pored interneta, foruma, online prodaje, EU i Kine možeš fakat za šaku eura nabaviti početni set.

Dal ima i skupih modela definitivno ima i takvi modeli su već na prvi pogled perverzija, cijena boli glava.

Član sam i kluba i foruma - relativno aktivan

Moji modeli nisu kineski niti su nekakve igračke. To su rabljeni modeli koje ja kupim i onda dovodim do nivoa više srednje klase, a do toga dolazim svojim idejama, planovima, uloženim radom i novcem. Ovo je hobi koje može biti jako skup za onog koji je "gotovan".

Dal smo zatvorena ekipa iz mog kuta gledano nismo, a mozda i ponekad jesmo.

Razlog zašto smatram da nismo je taj što sam ja na preporuku svojeg prijatelja upoznao Dacu, a zatim i ostale.

Unatoč mojem revnom pristupu njegovali su moj entuzijazam i uložili su puno vremena, truda i energije da meni objasne neke stvari, pogotovo kad postavljaš početnička pitanja.

Dopustili su mi da sudjelujem na izložbama iako službeno nisam bio član kluba i tu klub ima određen respekt od moje strane jer najteže je krenuti.

Svi mi imamo svoje obveze, obitelj, posao i iskreno nisam bio aktivan jedan duži period jer sam bio nezaposlen i zbog toga su neke stvari bile na čekanju uključujući i hobi.

Putovanja koje se organiziraju fakat nisu skupa jer za 100-200 kuna putovati u Austriju, Sloveniju, Mađarsku na jedan dan i ići sa ljudima s kojima se slažeš je definitivno ekskluziva za tu lovu.

Pa da idem na te destinacije javnim prijevozom solo platio bih više i imao manje vremena da obiđem što želim.

Slažem se da putuje određena ekipa no to ima svoju drugu stranu. Prvo ograničeni smo prijevoznim sredstvima npr. ide nas 4-5 u jednom autu, ak nas ima više 2 auta nisu jeftina. Kombi opet zbog vinjeta je upitan ako ih ide 5-7.

Drugo ljudi koji idu svojim autom zovu 5-6 ljudi na kraju u zadnji čas polovica njih otkaže.

Ovih 5-10 ljudi u kojima sam i ja već dobro razmisli dal bude rekla dal ide ili nejde jer onome ko to organizira je dosta veliki posao. Mada ja u zadnjih godinu dana ne putujem sa tom ekipom.

Teoretski gledano da nas 10-tina sve skupa iz kluba i ovdje na forumu želi ići na putovanje definitvno bi nam se isplatio omanji autobus.

Što se mene tiće nisi neprijatelj. Ti daješ uvid kako neke stvari izgledaju iz drugog kuta.

Sada na jedan razgovor sa dječakom od 12 godina koji je ponosno izlagao svog Tomicu (Vlak igračka baziran na crtiću) imao je prem meni respekt malo veliki za moj pojam (jako pohvalno) i spram mog G se osjećao sitno i ja sam vrlo vjerojatno ostavio dojam čovjeka koji ima svoje društvo i da sam zatvoren.

Kada je pitao da li može upravljati vlakom definitivno sam mu to dopustio.

Ova rasprava će definitvno rasvjetliti neke stvari.

Budi mi pozdravljen. B:B

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 08:50 

Tjan70 wrote:
Eto, da i ja nešto napišem oko toga.

Znam, da je puno posla sa adminstracijom foruma, i sa svim poslom oko toga. Sam održavam par servera zbog toga znam koliko je posla oko održavanja i sređivanja foruma i portala.

Pohvala svim adminima, posebno felixu, kojeg uvjek kada nešto ne ide kontaktiram, za pomoč, a felix kao da je uvjek uz kompjutor pruža pomoč.

Forum je namijenjen nama, modelarima, koji putem predstavljanja svojih radova dajemo ideje za izradu nekih stvari, ili nekome pomognemo da nešto usavrši, napravi neko poboljšanje itd.

Bez veze je forum u koji niko ne piše, pa ako ništa drugo da se napiše i koja šalu. Nadam se da če forum ostati još dugo među nama, da predstavimo još koji projekt, predstavimo još kakvu prugu, maketu itd.

Lp,
Sebastjan

super si to sažeo, Tjan ...
Hvala ti na pohvalama, al to smatram nekako svojom obavezom
ako sam se već toga primio ...

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 08:52 

Zasigurno nisam najaktivniji na forumu, ali javljam se kad imam što poručiti, pokazati ili komentirati. Trudim se da sve zainteresirane informiram o samogradnji bilo u modelarstvu i to u svim mjerilima, bilo u maketarstvu. Zelim moje zadovoljstvo podijeliti s vama kojima to moje zadovoljstvo također čini radost. Iż tog rzloga bih želio da ovaj forum, (usput jedini na kojemu sam aktivan), ostane u web-u, ali i da se izvrše neke izmjene.

Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan? Mislim da je objavljivanje nekih smajlića koji klepeću rukama najmanje što bi se trebalo nazvati aktivnošću, ali dotični će se braniti statistikom da je desetke puta dao svoj prilog, tj. baš te smajliće i niti jednu jedinu riječ vlastitog mišljenja.

Kvalitet prije kvantiteta, to je ono što ću uvijek zastupati. Zato se slažem da se Forum na neki način zatvori, da su članovi samo oni koji imaju što razmijeniti sa ostalima. Tada su kriteriji aktivnosti puno transparentniji, tada će i prilozi, ali i kritike i prijedlozi biti puno iskreniji. Vjerojatno postoji i mogućnost da je Forum otvoren i za goste, da se i drugima dade mogućnost da steknu vlastito mišljenje o našem radu, a da pritom ne mogu aktivno sudjelovati. Možda će se iż takovih gostiju regrutirati poneki novi, hvalevrijedan član. Mislim da bi ponajprije svima onima koji su drugdje aktivni, a ovdje šute, trebalo ukazati na to, dati im šansu da promijene svoj stav, ili da nas napuste. Tek kad niti jedan od tih kriterija ne ispune, izbrisati ih iz članstva, zatvoriti im pristup portalu. Mislim i to da bi trebalo ukinuti smajliće! Napišite mi riječ pokude ili pohvale, napišite mi vaše mišljenje, uđite samnom u raspravu, ali stojte iza samih sebe i svojih riječi, nemojte se skrivati iza nekih virtualnih simbola! Pomislite kako bi to bilo u kazalištu, kada bi na kraju predstave svi podignuli nekakove tablice sa naslikanim smajlićima u ovom ili onom položaju, sa prstom gore ili prstom dolje?! Riječ pohvale ili kritike, pljesak ili zvižduk, to je ljudska reakcija, sve ostalo je opsjena.

Hvala na pažnji. Uključite se u diskusiju i ne dozvolite da samo pokretač foruma iskazuje svoje mišljenje; pa valjda imate i vi svoje vlastito!!!

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 08:54 

@Vladimir S
Kao prvo, zamoliti ću te da ne pišeš velikim fontom.
Netko bi mogao krivo shvatiti da vičeš...

@Vladimir S Malo sam uzburkao vodu i vidim da funkcionira.

Promaklo ti je...
Nisi ti uzburkao vodu, već mi.
Tebi funkcionira.
Jer recimo ništa te duže vrijeme na ovom forumu, klubu... nije zanimalo, dok se nije poduzeo najavljeni korak...
Ovo je bilo zanimljivije od bilo kakvog sinijevog rada, cisove diorame, našeg putopisa... da bi se ti javio.
Svatko neka sam zaključi...

@Vladimir S Ajmo od onoga za što sam znao da će se svi uloviti.
Dakle napisao sam:
"Međutim ponekad kao vrlo zatvorena skupina velikih dečki koji uživaju u malim i velikim vlakovima i u koju se teško uključiti."

Opet krivo.
Nismo se mi ništa ulovili, već ti.
Pa naravno da djelujemo - svima koji ne idu nikuda, ne rade ništa, ne voze ništa, ne pišu ništa...

Nama recimo svi vi djelujete ponekad, inertni, lijeni , bez imalo truda ili intencije da barem nama pomognete... i za klub i za forum... ma za modelarstvo

@Vladimir S Pa to i je stvar. Osjeti se taj dašak lagane ekskluzivnosti. Mi smo bili tu i tu. To saznam tek kada pročitam na forumu...Opet se vraćam na skupštinu. Ekipa koja vodi forum i koja je najaktivnija u "fizičkim" radovima i aktivnostima u klubu sjedila je zajedno za stolom. Ne znam jesi li to vidio ali meni je bilo zanimljivo promatrati druge dok je trajala diskusija oko vaših (tvojih) prijedloga. Bili su popraćeni sa negodovanjem, podsmjehom i na trenutke otvorenim prezirom. Za dobar dio te ekipe ste vrlo ekskluzivni.

Hvala ti.
Iskreno ti hvala na ovome što si napisao.
I uopće se ne ljutim, jer sam to prihvatio kao činjenicu - već odavno.

To je to.
To je izvor svih problema.

Mi smo ekskluzivni jer non-stop nekud idemo, nešto radimo, nešto vozimo i još o tome pišemo.
Shvaćam već duže da vam idemo na živce.
Hvala ti što si to istaknuo.

Uopće nije bitno što vam je forum otvoren da pišete koliko hoćete i družite se sa modelarstvom
ako vas život gazi, pa nemate vremena ili novaca, ali ni malo.

Uopće nije bitno što vam treba samo 100kn, 10-ak kava, da bi nekuda otišli...

Sve to nije bitno... Bitno je: zašto smo mi se pokrenuli i nešto obišli/napravili/vozili/napisali

@Vladimir S Ovo sve je na žalost istina. A i B ne mogu komentirati a za C...

Nema veze... ali...

I tu griješiš.
I ti si član i foruma i kluba.
Ako sada ovako žustro braniš svoje (po meni krive) stavove, zamisli koliku pomoć na forumu, skupštini... bi
imala ova "ekskluzivna hrpica od 5 ljudi" da ima podršku ovakvog govornika.
Možda bi se i ostali pokrenuli, pa bi postali ono što je - svuda normalno.

@Vladimir S Sada si me malo nisko bocnuo, meni ovako nešto nebi nikada palo na pamet. Rekao sam da pratim što se događa i to mi čini veliko zadovoljstvo. Članovima koje si naveo mogu samo skinuti kapu do poda a svi mi od njih možemo jako puno naučiti.

Nisam bocnuo samo tebe, nego sve vas kojima mi idemo na živce.
Ti si se bar iskreno javio, ostali neće niti to...

Meni se čini da ću se morati početi ispričavati što nekud idem ili nešto radim ili nešto napišem...

@Vladimir S Ovo sve što pišem je odaziv na diskusiju. I sam kažeš da svatko ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje. Možda je moj problem što nemam straha reći ono što neki misle pa sada ispadam "bitch" jer sam rekao to što sam rekao (koji je izraz za mušku bitch?). Zato nema potrebe za ironijom koju sam osjetio u početku tvog odgovora. Ako sam krivo osjetio onda se ispričavam.

Apsolutno imaš pravo na mišljenje, bar dok ja mogu odlučivati.
Meni nikad ne bi mogao biti bitch zbog toga što nešto kažeš, već zbog svojih razloga zašto to kažeš.

Jer ja na primjer, uživam u cisovim dioramama i neopisivo sam sretan za njega i što takav čovjek hoće dijeliti
sa nama svoje radove - a ne ljut/ljubomoran/bijesan/(biraj izraze koje hoćeš) što on to ima a ja ne.
Uopće se bojim pomisliti što vi mislite o njemu, kada čovjek čak cijeli godišnji i brdo novaca potroši u Ch...

Nisi ti osjetio ironiju u mom pisanju,već gorčinu.
Nemaš pojma kako mi je kada dođemo van.
Pogledam maketu kako izgleda, popričam sa čovjekom koji vodi klub i onda se sjetim što je KZMZ i što izlaže, recimo, dvije godine na Crnoj kraljici.

08.12. ti je otvoren Gemec, ako se hoćeš baciti u bed, ali i napuniti se modelarskim adrenalinom slijedećih nekoliko mjeseci.

Ja se tebi ispričavam ako sam te ičim uvrijedio.
No ti si u ovoj debati samo personifikacija klupskog mentalnog sklopa, jer se samo ti "od njih" i javljaš.
Zato smatram da za tebe ima još nade... čim pišeš.

@Vladimir S Na kraju H0modelar, Felix, Daco, stvarno cijenim vaš rad i trud oko foruma. Imate moju podršku oko promjena ako će te ih provoditi. Mislim da o većini stvari razmišljamo vrlo slično, samo se razlikujemo u nekim koncepcijskim stvarima ali to je dobro. Ako bi svi mislili i govorili isto mogli bi se odmah kolektivno pokopati

Hvala tebi na podršci, ali postoji jednostavan način da pokažeš da nas cijeniš.
Čak i ne nas.
Mi smo samo domaćini, pa ako već nemaš o čemu pisati, barem podrži briljantne ljude koji se trude prezentirati svoje radove...
Nije li očito?

No izbor je kao i dosada - tvoj...

:obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 09:07 

@ Zelse

Hvala na podsjetniku za jednu važnu misao!

Apsolutno svatko ima pravo pisati gdje želi i koliko želi - da se slučajno krivo ne shvati.
I nema tu nikakve zamjerke.

No dvije činjenice su očite.
Ako ne pišete ovdje, znači da se ne može ništa niti komentirati.
Ako npr. se netko poput Dace trudi čuda pisati i priloge stavljati o nekom dućanu,
sami zaključite koliko je korektno da on ne piše tu već drugdje.

A sa jednom stvari se ne slažem zelse :shifty:

Evo, stavio sam poseban znakić iza misli, da pokažem koliko te poštujem i da
sam svjestan da kao klinac tebi proturječim...

Treba hvaliti dobre stvari.
Treba stavljati te znakiće - emoticone - da se bolje shvati što se misli.

Pa samo na crnilo i žutilo reagiramo... :?

Kako će netko znati da je dobru stvar napravio, ako nema reakcije?
Pohvalimo ga!
Dajmo mu do znanja da smo pročitali!
Nije to ništa loše, već samo podstrek za dalje... ;)

I da.
Bez brige.
Nije jedino mjerilo aktivnosti kada je zadnji post napisan.
Samo jedan pravi prilog ima veliku težinu, tako da će sve biti kristalno jasno... 8-)

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 16:26 

Ja osobno otvoreno zavidim dečkima iz KŽMZ jer se druže i voze kompozicije dok Mi to u Rijeci nemamo. Kucali smo na mnoga vrata i pisali dopise,ali ništa... B:B

Skidam Vam kapu do poda što se tiče ekšna po (RH),(A),(H) itd... :text-bravo:

I ja sam se u zadnje vrijeme uljenio što se tiče nekakovih poslića oko modela (P.S -H0 modelar-još nisam digitalizirao DRG krokodilku,ali hoću... ;) )

Od ekšna sa PGŽ ekipom tu i tamo nešto riješimo,ali to se i vidi jer sve je transparentno na forumu. Btw. dužan sam vam još jedan putopis,ali kad dovoljno zazimi doći će i to na red. :violin:

Ukratko: Forum je odličan jer ima svoju posebnu formu. Malo je modelarski malo railfanovski i to je odlična stvar. :B

Profile  

PostPosted: 28 Sep 2015, 18:30 
Site Admin

Da se i ja malo javim, obzirom na spomenutu ekskluzivu - pa barem ja sam vam primjer dotepenca sa strane, nisam ničiji rođo, niti jedem pahulje da bi svi drugi htjeli biti moj rođo :lol:
Te totalno friendly i susretljive entuzijaste sam upoznao preko foruma i na susretima KŽMZ, imamo slične interese i kad velimo da nekaj budemo ili nekam idemo - onda budemo i idemo, ostalo se prilagodi! Nema puno filozofije, bi-nebi i možda :violin: Jedino pravilo na izletima osim onih osnovnoškolskih (dovoljno hrane i cuge + rezerva) je imati malo obzira pa se truditi ne ulijetati u kadrove fotki i filmića te biti tiho na ovim drugima. I tak se ne snimaju nikakvi dugometražni filmovi, samo uspomene od kojih većina završi na youtube i forumu :BULBAR

Svi znamo da je na našim prostorima dovoljna jedna pogrešna riječ za nepotrebnu prepirku, a znamo i da negativni komentari (ne kritika) mogu obeshrabriti maketare i modelare, a pogotovo početnike. Admini i moderatori su do sada napravili ogroman posao da forum ostane na temi malih (i velikih primjera) vlakova, pun pozitive, znanja i primjera, a ne birtija na placu u kojoj se pljuje po tuđem radu i raspravlja o lovu i ribolovu. Svaki pozitivan i ohrabrujuć komentar, zeka i veseli smajlić, svaki primjer kako se nešto radi, svaka zanimljivost i inspiracija iz svijeta velikih vlakova te težnja da u malom napravimo nešto što sličnije, nas sve zajedno dovodi korak bliže da u tome i uspijemo. Mi koji se (još) iz bilo kojeg razloga nismo primili posla, možemo barem podijeliti ono što saznamo i nađemo na internetu - ne treba kopirati internet u ovaj forum, dovoljno je staviti :text-link:

:greetings-wavegreen:
prugica

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour