I tu dolazim do prvog većeg problema... Conrad za upravljanje pointima koristi čelične žice, tanja je promjera cca. 0,3mm, prikladna za N, deblja oko 0.5 ili 0.6 mm. Piko i Peco skretnice, s kojima sam se do sada sretao i koristio ih, imaju te "point" tračnice na malim "osovinicama". 0,6mm žica bez problema prebaci te skretnice.
Tillig skretnice nemaju osovinice - cijela se tračnica savija i priljubi uz "stock" rail. Kao prava!
Usporedba Peco - Tillig:
http://www.modelrailforum.com/forums/index.php?showtopic=980Ali je zato otpor prebacivanja skretnice dosta veći - Conradova deblja žica se savije i nedovoljno mi priljubi point tračnicu.
Malo sam dumao što napraviti... Piano wire se može kupiti na netu, raznih promjera. Onda mi je sinulo da imam pribadaču s velikom glavicom, nešto ovakvo:
Debljina je cca. 0,8mm. Ubacio sam je umjesto Conradove žice i RADI! :palac_gore:
Nažalost imam samo jednu, moram nabaviti kutijicu njih i isprobati da li će sve raditi. Križna skretnica je još kruća, pa sve mislim da Conradi neće biti konačno rješenje za nju.
Ako tko ima kavu dobru ideju...