fliperi wrote:
Fala na ovom .
1. napravi onaj ''filmić'' , molim te - da nebude ko u onom vicu đe se dečko naslonio na gumb od parlafona pa je Mujo mor'o poslat dole drugu čerku ....
Budem, svakako budem.
Zbog vrste posla kojim se bavim, sada mi je "špica" sezone, tako da sam danas došao u pola 10 doma od jutra. Samo malo strpljenja...
Isto me čeka i sutra, a vjerojatno i u nedjelju...
Što se kvalitete snimanja zvuka tiče, ako sam te dobro shvatio, snimka vožnje će biti četverostruko kvalitetnija od reprodukcije.
Znači, procesor u loksi reproducira sa uzorkom (sample rate) od 11025Hz, a snimam sa kamerom od 44100Hz
Dakle snimak kamerom ne bi smio unazaditi zvuk onog što snimamo.
fliperi wrote:
2.Ono sa dobrim Hi Fi uređajem u ormaru - vrlo slikovito i postavlja se pitanje - zašto ??? Roco nije glup . Austrijanci nisu glupi . Mada po mom iskustvu :
vole se praviti . Naime , sijećate se Rocovih kuplunga , varijanti pa nakon dvije godine podvarijanti ...? A sve smo to mi plaćali .
Tako i sada . Ludi smo za zvukom , i to sa opravdanjem . Za par godina eto ti na tržištu novi logo '' IP '' ( improved sound ) ....
Eto ti još jedan slikovit odgovor.
Jeli svira?
Svira
Jeli se čuje?
Čuje.
Je li jednostavno i brzo?
Je
PAKIRAJ!
fliperi wrote:
3 . Brawa je stavila u svoju 74 zvučnije u cilindar . Što uvaženi HO misli o tome ??
Fala , još jednom .
Mislim da je to pravo rješenje!
Zvuk je direkcioni, što je viša frekvencija.
Dakle, šištanje pare možete "laserski točno" znati od kuda dolazi.
Obzirom da je visoka frekvencija u pitanju i sami driver (zvučnik) može biti mali.
Dakle, imaju šansu to ispravno odraditi.
Samo, ako su stvarno htjeli biti "njuške", trebali su staviti dva sound dekodera.
Jedan za cilindre i jedan za kotao. Jer svaki treba svoje zvukove reproducirati i sa svoje pozicije.
I naravno, drugi zvučnik staviti - u kotao
Fini poslić...