It is currently 31 Jan 2025, 00:34

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
  Previous topic | Next topic 

Što mislite
Mali Vlakovi bi trebali ostati takvi kakvi jesu, bez promjena 18%  18%  [ 7 ]
Forum i portal treba promijeniti ali ne radikalno 47%  47%  [ 18 ]
Forum i portal treba promijeniti radikalno 34%  34%  [ 13 ]
Total votes : 38
Author Message
PostPosted: 29 Sep 2015, 13:55 
Dragi kolege i prijatelji,

dali ste veliki doprinos našem hobiju svojim trudom oko foruma. Hobi nam polako izumire tako da je svaka nova aktivnost u bilo kojem smjeru dobrodošla, a jedna od njegovih karakteristika je da ima toliko mogućnosti za specijalizaciju i pronalaženje vlastitog interesa da su mogućnosti praktički neograničene. Svaka odluka o budućnosti foruma je dobra i vaša je kao što je i forum vaš, a vaši su i razlozi njegovog pokretanja i veliki trud oko oblikovanja da je takav kakav je sad.

Bez obzira na rasplet ove priče nemam nikakvu želju za bilo kakvom polemikom oko različitih stavova i načine bavljenja hobijem sudionika ove rasprave, na koje naravno svatko ima pravo dok to ne ugrožava prava drugih.

Dakle, samo vas želim pohvaliti za dobar posao jer mislim da svaki trud u ovom našem hobiju treba cijeniti.

Bok i vidimo se uskoro negdje oko malih vlakova,
Davor

PostPosted: 29 Sep 2015, 17:44 

Bosphorus wrote:
Da se i ja malo javim, obzirom na spomenutu ekskluzivu - pa barem ja sam vam primjer dotepenca sa strane, nisam ničiji rođo, niti jedem pahulje da bi svi drugi htjeli biti moj rođo :lol:
Te totalno friendly i susretljive entuzijaste sam upoznao preko foruma i na susretima KŽMZ, imamo slične interese i kad velimo da nekaj budemo ili nekam idemo - onda budemo i idemo, ostalo se prilagodi! Nema puno filozofije, bi-nebi i možda :violin: Jedino pravilo na izletima osim onih osnovnoškolskih (dovoljno hrane i cuge + rezerva) je imati malo obzira pa se truditi ne ulijetati u kadrove fotki i filmića te biti tiho na ovim drugima. I tak se ne snimaju nikakvi dugometražni filmovi, samo uspomene od kojih većina završi na youtube i forumu :BULBAR

Svi znamo da je na našim prostorima dovoljna jedna pogrešna riječ za nepotrebnu prepirku, a znamo i da negativni komentari (ne kritika) mogu obeshrabriti maketare i modelare, a pogotovo početnike. Admini i moderatori su do sada napravili ogroman posao da forum ostane na temi malih (i velikih primjera) vlakova, pun pozitive, znanja i primjera, a ne birtija na placu u kojoj se pljuje po tuđem radu i raspravlja o lovu i ribolovu. Svaki pozitivan i ohrabrujuć komentar, zeka i veseli smajlić, svaki primjer kako se nešto radi, svaka zanimljivost i inspiracija iz svijeta velikih vlakova te težnja da u malom napravimo nešto što sličnije, nas sve zajedno dovodi korak bliže da u tome i uspijemo. Mi koji se (još) iz bilo kojeg razloga nismo primili posla, možemo barem podijeliti ono što saznamo i nađemo na internetu - ne treba kopirati internet u ovaj forum, dovoljno je staviti :text-link:

:greetings-wavegreen:
prugica

:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup:

Profile  

PostPosted: 29 Sep 2015, 17:56 

Zanimljivo je kako forum živne kad krenu neke prepiske tipa, ja sam ovo, ono,a mene su...
Bitno je da je nekakva, pa makar i najava svađe.
Kad se Daco potrga da vam svima prezentira slikom i tekstom neki događaj nema komentara. Ljudi trudimo se već dugo i odvajamo sredstva za ovaj forum. Da netko ne razumije krivo, nema tu kuknjave ni žala. Niti ja ne pišem u zadnje vrijeme. Zašto? Ubijem se slažući forum i portal, a onda na njemu sivilo i uvijek neki pokušaji svađe koje ću spriječiti svim silama dok postoji ovog foruma. Možda je tako nekima dosadno, ali svoje frustracije neka liječe negdje drugdje. Forum je započeo kako je netko primjetio radi revolta i postao nešto poprilično kvalitetno. Toliko da nas bezobzirno kopiraju. Ovdje sam upoznao neke divne ljude koji će mi ostati prijatelji do kraja života, ali i likove koje želim zaboraviti što prije.
Nikad nismo bili ekskluziva (odakle uopće to?) ali želimo da nam na forumu bude ekipa koja će se družiti i dobronamjerno iznositi svoja iskustva ili samo dobru zeku. Mladi gospodin koji je pisao prije mene pomoći će mi u održavanju (možda još ne zna :) ) pa ću se moći posvetiti pokojem tekstu ili fotki.
Pozdrav nekima do neke nove prilike a ostalima do velikih promjena i novog foruma

Profile  

PostPosted: 01 Oct 2015, 20:51 

zinzi wrote:
Zanimljivo je kako forum živne kad krenu neke prepiske tipa, ja sam ovo, ono,a mene su...
Bitno je da je nekakva, pa makar i najava svađe.
Kad se Daco potrga da vam svima prezentira slikom i tekstom neki događaj nema komentara. Ljudi trudimo se već dugo i odvajamo sredstva za ovaj forum. Da netko ne razumije krivo, nema tu kuknjave ni žala. Niti ja ne pišem u zadnje vrijeme. Zašto? Ubijem se slažući forum i portal, a onda na njemu sivilo i uvijek neki pokušaji svađe koje ću spriječiti svim silama dok postoji ovog foruma. Možda je tako nekima dosadno, ali svoje frustracije neka liječe negdje drugdje. Forum je započeo kako je netko primjetio radi revolta i postao nešto poprilično kvalitetno. Toliko da nas bezobzirno kopiraju. Ovdje sam upoznao neke divne ljude koji će mi ostati prijatelji do kraja života, ali i likove koje želim zaboraviti što prije.
Nikad nismo bili ekskluziva (odakle uopće to?) ali želimo da nam na forumu bude ekipa koja će se družiti i dobronamjerno iznositi svoja iskustva ili samo dobru zeku. Mladi gospodin koji je pisao prije mene pomoći će mi u održavanju (možda još ne zna :) ) pa ću se moći posvetiti pokojem tekstu ili fotki.
Pozdrav nekima do neke nove prilike a ostalima do velikih promjena i novog foruma

Rijetko piše, ali kada napiše...

D-)

Profile  

PostPosted: 04 Oct 2015, 22:25 
Site Admin

Od 377 registriranih samo 22 člana su glasovala!?

Pozivam sve koji do sada nisu, da demokratski iskažu svoje mišljenje te iskažu želje i prijedloge kako bi modificirani forum trebao sadržajno izgledati , gdje bi svojom aktivnošću doprinijeli druženju s malim i velikim vlakovima! :C2

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2015, 07:39 

A možda su preostalih 355 već sami sebe otpisali?!

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2015, 11:42 

zelse wrote:
Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan?

s ovime se slažem; i sam sam došao u fazu kad hobi lagano stornira, primjetio sam da Z maketu nisam skoro pipnuo 2-3 g. a sakupljanje N modela je polako došlo u fazu završetka; a i obiteljske obaveze su takve da sam sretan ako jednom tjedno uspijem baciti pogled na par minuta na forum da vidim dali ima kakvih zanimljivosti i koji novi putopis koje u potpunosti podržavam jer sam tek iz njih saznao da u okolici ima itekako zanimljivih maketa. Primjer gore navedenog je i @keko (bez ikakvih loših misli i primisli) koji je bio jako aktivan kad je radio jednu pa drugu pa treću... maketu; a trenutno zbog posla ga ima samo u tragovima (zar to odmah znači da je neaktivan). Odmah vezano uz putovanja mislim da bi događanja u bližoj okolici trebala biti prije najavljena jer za konkretni slučaj (Bahnerlebnis-Tage 2015 - Hart by Graz) sam saznao tek kada ste se vratili sa putovanja i prikazali nam gdje ste bili..
uglavnom nakon svega, jesam za promjene ali ne radikalne...ipak ovo glasanje samo 26 članova!? bar sam donio izjednačenje :lol:

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2015, 21:47 

:text-bravo: svima.

Ma konačno da se ipak dešava neka reakcija i da imamo komentare!
Treba diskutirati, da se nađe optimalno rješenje!

D-)

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2015, 22:23 

dperi wrote:
s ovime se slažem; i sam sam došao u fazu kad hobi lagano stornira, primjetio sam da Z maketu nisam skoro pipnuo 2-3 g. a sakupljanje N modela je polako došlo u fazu završetka; a i obiteljske obaveze su takve da sam sretan ako jednom tjedno uspijem baciti pogled na par minuta na forum da vidim dali ima kakvih zanimljivosti i koji novi putopis koje u potpunosti podržavam jer sam tek iz njih saznao da u okolici ima itekako zanimljivih maketa. Primjer gore navedenog je i @keko (bez ikakvih loših misli i primisli) koji je bio jako aktivan kad je radio jednu pa drugu pa treću... maketu; a trenutno zbog posla ga ima samo u tragovima (zar to odmah znači da je neaktivan). Odmah vezano uz putovanja mislim da bi događanja u bližoj okolici trebala biti prije najavljena jer za konkretni slučaj (Bahnerlebnis-Tage 2015 - Hart by Graz) sam saznao tek kada ste se vratili sa putovanja i prikazali nam gdje ste bili..
uglavnom nakon svega, jesam za promjene ali ne radikalne...ipak ovo glasanje samo 26 članova!? bar sam donio izjednačenje :lol:

Apsolutno je normalno da se uđe u fazu životnih problema... u fazu zasićenja modelarstvom...
pa se malo čovjek i odmakne od svega.
Ali se dobro zna da je netko nekada ipak nešto radio i prezentirao svima da i ostali to vide.
I to se ne zaboravlja... ;)

Situacija sa izletima je malo problematična. :BLACK-:
Često je teško uskladiti 4 čovjeka za jedan auto, a kamoli za više...
Živi dokaz je ovaj zadnji naš izlet.

Jedino što mogu svima preporučiti je ono što ja radim.
Sve važne događaje unaprijed si predvidim, i uz to redovno istražujem ono što me zanima.
Kada nađem neku kombinaciju, tada je ključno imati ekipu koja ne filozofira.

Za ilustraciju, za predzadnji izlet na Semmering, dogovor je pao 1 dan prije odlaska!

I recimo, postoje ljudi koji se dogovore da nekuda idu i oni voze.
Popodne prije ili čak taj dan ujutro (?!?) oni javljaju da ne mogu ići, jer imaju neki rođendan :?:
I svi izvisimo...

Ne pišem napamet, ovo je sve već doživljeno - pa tako više puta... :roll:

A za one koji imaju volju, te je teško zaustaviti i lako nam se pridruže... :obscene-drinkingcheers:

Profile  

PostPosted: 05 Oct 2015, 22:50 

zelse wrote:
Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan?

Sve rečeno je točno. :handgestures-thumbup:
Ideja je da se maknu oni koji su otvorili profile samo za prvu prijavu, i više nisu dolazili.
Uz to, da se pokuša riješiti ove anomalije i nekorektnosti od dijela ekipe.

Za aktivnost se vrlo-vrlo dobro zna sve.
Svatko tko je sudjelovao na neki način, obogatio je forum svojim doprinosom.
To se sigurno neće zanemariti, niti zaboraviti.
I zelse i dperi ... i svi takvi su svjetlosnu godinu daleko od proglašenja - neaktivnima.
Bez brige.

No isto tako, npr. imamo ovdje članova koji su od početka sa nama, bili su predsjednici KZMZ-a,
pa članovi upravnog odbora, pa... i javili se nakon 3 godine da nas pohvale.
To je sjajno, ali na početku kada smo trebali podršku i pomoć za postići masovnost, oni su nas ignorirali.

Sve je to stvar izbora i svatko je imao pravo na svoj.

Vrijeme je prošlo i treba biti realan i priznati si da forum nije postigao masovnost.
Samim time, nema više smisla za njega da bude javan medij - po meni.

Članstvo koje se manje-više pozna u zatvorenom okruženju može dobiti
novu prednost time za novu dimenziju druženja na takvom forumu.

Ovaj puta bih volio da naš izbor bude takav da se prvo misli na ljude koji su
nekako aktivni ovdje, pa da im se druženje maksimalno obogati...

:B

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 66 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour