zelse wrote:
Nemoguce je očekivati da će svi članovi biti uvijek aktivni, ali je zabrinjavajuća činjenica da su neki članivi aktivni na drugim forumima, a kod nas šute. Nemoguće je nedozviliti da se netko aktivno javlja i na nekoliko foruma, čak i s istom temom, ali je nepristojno u jednom forumu započeti temu, a završiti u nekom drugom. Postavlja se i pitanje što je to aktivnost i kako ju mjeriti? Ako je netko sakupljač i želi i druge upoznati s tim što je sakupio, zasigurno će u jednom momentu doći do kraja zbirke, (čast izuzecima, oni su zaista neponovljivi fenomen), i ako se sve do slijedeće kupnje ne javlja, okarkterizirati ćemo ga kao neaktivnim. Jeli to pravično? Ni ja ne mogu, makar sam u penziji, svaki dan iščeprkati neku novu temu, završiti neki novi projekt, pokazati nešto novo, a možda čak nisam imao niti primjedbi niti komentare na priloge ostalih članova. Po kojem kriteriju sam tada slabo aktivan, poluaktivan ili nedaj Bože neaktivan?
Sve rečeno je točno.
Ideja je da se maknu oni koji su otvorili profile samo za prvu prijavu, i više nisu dolazili.
Uz to, da se pokuša riješiti ove anomalije i nekorektnosti od dijela ekipe.
Za aktivnost se vrlo-vrlo dobro zna sve.
Svatko tko je sudjelovao na neki način, obogatio je forum svojim doprinosom.
To se sigurno neće zanemariti, niti zaboraviti.
I
zelse i
dperi ... i svi takvi su svjetlosnu godinu daleko od proglašenja - neaktivnima.
Bez brige.
No isto tako, npr. imamo ovdje članova koji su od početka sa nama, bili su predsjednici KZMZ-a,
pa članovi upravnog odbora, pa... i javili se nakon 3 godine da nas pohvale.
To je sjajno, ali na početku kada smo trebali podršku i pomoć za postići masovnost, oni su nas ignorirali.
Sve je to stvar izbora i svatko je imao pravo na svoj.
Vrijeme je prošlo i treba biti realan i priznati si da forum nije postigao masovnost.
Samim time, nema više smisla za njega da bude javan medij - po meni.
Članstvo koje se manje-više pozna u zatvorenom okruženju može dobiti
novu prednost time za novu dimenziju druženja na takvom forumu.
Ovaj puta bih volio da naš izbor bude takav da se prvo misli na ljude koji su
nekako aktivni ovdje, pa da im se druženje maksimalno obogati...